"Minunile" lui Arsenie Boca intr-un sat din Vaslui: oamenii cred ca o pictura cu duhovnicul lacrimeaza, au facut troita cu termopane si au pus restrictii pe ulite

Va recomandam si: Fotografii unice de la inmormantarea parintelui Arsenie Boca au fost publicate in premiera dupa 25 de ani Doua fotografii rare care infatiseaza inmormantarea parintelui Arsenie Boca la Manastirea Prislop (Hunedoara) au fost publicate in premiera, la 25 de ani de moartea duhovnicului. Care era cea mai cunoscuta rugaciune pe care o rostea dimineata Sfantul Ardealului Parintele Arsenie Boca a lasat posteritatii o mostenire spirituala impresionanta, iar vorbele sale despre credinta, rugaciune si milostenie sunt pretuite de milioane de romani, dovada fiind multimile de pelerini care vin sa sa se roage la mormantul sau de la Manastirea Prislop.

acum 108 luni (17 May 2015)

"Minunea" observata de o localnica pe 24 aprilie aduna la Puscasi credinciosi din toate colturile tarii.

Duminica, pe ulitele satului Puscasi, in zona troitei, cu greu mai gasesti un loc de parcare. E bine pentru sat, daca punem la socoteala ca mai cumpara una-alta de pe la magazine, tot e bun, aduc bani pentru sat. Acum ar trebui sa se faca si drumul asta, sa se puna asfalt, sa nu ne facem de ras", spune mos Vasile, bucuros ca satul sau a ajuns cunoscut in toata tara.

Iar interesul credinciosilor a fost fructificat rapid de localnici, care s-au mobilizat pentru a spori confortul pelerinilor, ce "aduc bani pentru sat". Doi sateni stau de paza la intrare, sa fie siguri ca avertizarile afisate pe garduri vor fi respectate de pelerini.

La randul sau, proprietarul troitei a efectuat in ultimele zile lucrari de modernizare la locul de rugaciune, pentru "a nu se face satul de ras in fata oaspetilor".

Lumanarile puse la dispozitie de reprezentantii bisericii se vand cu 60 de bani bucata

La acest sfarsit de saptamana, potrivit estimarilor politistilor si jandarmilor, peste 2.000 de pelerini sunt asteptati la Puscasi. De altfel, pentru a fi preintampinate eventualele incindente, in zona patruleaza permanent echipaje de politie si jandarmi. In apropierea troitei au fost amenajate banci pentru credinciosii veniti de la zeci de kilometri. De altfel, unii dintre ei au venit cu scaune de acasa.

Credinciosii vin la Puscasi sa se roage la tabloul parintelui Arsenie Boca, fiind convinsi ca au de-a face cu o minune dumnezeiasca. Unii dintre ei au venit de mai multe ori in ultimele saptamani, spunand ca locul de rugaciune de la Puscasi le ofera o stare de spirit speciala. Intreaga atmosfera este intretinuta si de muzica religioasa care rasuna in boxele amenajate in apropierea troitei. Am venit cu microbuzul de la Bacau si probabil voi mai veni. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro