Minunile icoanei din Siria aduse din porunca Maicii Domnului la Manastirea Ghighiu

Minunile icoanei din Siria aduse din porunca Maicii Domnului la Manastirea Ghighiu

La cativa pasi de Ploiesti, o icoana facatoare de minuni, Maica Domnului "Sirianca" de la Manastirea Ghighiu , atrage zilnic, ca un magnet, sute de credinciosi care si-au pierdut speranta in stiinta. Icoana a ajuns la Ghighiu in urma unui vis Pictata pe lemn de santal, icoana din Manastirea Ghighiu provine din Siria, de unde si numele de "Sirianca" data de credinciosi. Printre minunile traite de credinciosi se numara si vindecarea unor bolnavi de cancer, vindecari inexplicabile, persoane care erau in prag de divort, iar Maica Domnului le-a adus liniste si impacare, tineri care au venit sa se roage inainte de examene si au reusit.

acum 96 luni (21 Feb 2016)

La cativa pasi de Ploiesti, o icoana facatoare de minuni, Maica Domnului "Sirianca" de la Manastirea Ghighiu , atrage zilnic, ca un magnet, sute de credinciosi care si-au pierdut speranta in stiinta. Despre minunile infaptuite aici s-a dus vestea in toata tara si nu este un lucru neobisnuit sa vezi aici zeci de femei care se roaga pentru miracolul de a deveni mame.

Manastirea Ghighiu a fost ridicata in urma cu mai bine de patru secole, potrivit istoriei oficiale, in mijlocul unei paduri care facea parte din legendarii Codri ai Vlasiei. Actuala constructie a fost ridicata pe temelia unei foste biserici de lemn, intre 1858-1866, iar aducerea icoanei Maicii Domnului si prezenta unui izvor despre care se spune ca are puteri tamaduitoare fac ca manastirea sa fie un punct de reper pe harta spiritualitatii din Romania.

Icoana a ajuns la Ghighiu in urma unui vis

Pictata pe lemn de santal, icoana din Manastirea Ghighiu provine din Siria, de unde si numele de "Sirianca" data de credinciosi. Ajungand la Patriarhia Romana, episcopul a uitat numele de Ghighiu si atunci Patriarhul Justinian Marina a inceput sa numeasca manastirile din jurul Bucurestiului pentru a-i aminti numele pe care l-a spus Maica Domnului cand i s-a aratat. Jijiu, Jijiu", defectul de pronuntare al episcopului fiind cauzat de faptul ca in limba araba nu exista litera "g".

Icoana a fost adusa la Ghighiu pe 25 februarie 1958, de o delegatie de preoti din care facea parte si viitorul Patriarh Teoctist, pe atunci episcop vicar. Cu lacrimile siroind pe obraji, acesta a cazut in fata icoanei si a inceput sa-si ceara iertare Maicii Domnului ca a luat-o de la locul ei, ca necredinta oamenilor a alungat-o din Siria, din biserica ei.

Ceea ce frapeaza la aceasta icoana este faptul ca Maica Domnului este pictata trista si ingandurata, una dintre putinele reprezentari de acest gen, si faptul ca, de oriunde te-ai uita,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro