Minuni penale. Cum a inviat mortii fosta subprefecta a judetului Galati, la cererea mafiei imobiliare care le vana casele

Minuni penale. Cum a inviat mortii fosta subprefecta a judetului Galati, la cererea mafiei imobiliare care le vana casele

Referatul prin care procurorii DIICOT au solicitat, in 2011, inceperea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatului Mihail Boldea, acuzat de constituirea de grup infractional organizat, ramane piatra de temelie a cauzei in care membrii grupului (initial au fost 21, dar doi dintre ei au murit) au inceput deja sa fie condamnati. "Actionandu-se ca si in celelalte cazuri in care s-a dobandit ilicit proprietatea asupra unor imobile cu complicitatea inculpatei Luchiniuc Aurica - arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati, la data de 18.05.2006 a fost depusa la respectiva institutie o cerere formulata de catre Mititelu Marius Gigel prin care se solicita pronuntarea, in contradictoriu cu numitul Nicolae Vasile, a unei hotarari arbitrale prin care sa se constate dreptul de proprietate asupra apartamentului din mun. "In cuprinsul respectivului antecontract, promitentul - vanzator se obliga sa vanda beneficiarului cumparator apartamentul susmentionat la pretul de 20.000 USD, pret ce ar fi fost achitat la data semnarii, printr-un contract in forma autentica ce urma a fi semnat in data de 1.06.2005, data pana la care promitentul vanzator urma sa pastreze folosinta imobilului, in cuprinsul antecontractului fiind inscrisa in mod expres si clauza compromisorie a deducerii eventualelor litigii in fata unui arbitru unic din cadrul Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati", mentioneaza procurorii in rechizitoriu, aducand apoi si argumentele carei fac sa creada ca documentul este, de fapt, un fals. "La termenul de judecata din 23.05.2006, arbitrul Luchiniuc Aurica a trecut la judecata pe fond si, dupa depunerea intampinarii de achiesare la pretentiile reclamantului de catre martora Ghezea Cristina, a pronuntat o hotarare prin care a admis actiunea, constatand perfecta vanzarea cumpararea incheiata in calitate de cumparator de reclamantul Mititelu Marius Gigel si in calitate de vanzator de paratul Nicolae Vasile, privind imobilul situat in mun.

acum 55 luni (29 Dec 2015)

Referatul prin care procurorii DIICOT au solicitat, in 2011, inceperea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatului Mihail Boldea, acuzat de constituirea de grup infractional organizat, ramane piatra de temelie a cauzei in care membrii grupului (initial au fost 21, dar doi dintre ei au murit) au inceput deja sa fie condamnati.

Cu doua zile inainte de Craciun, Curtea de Apel Iasi a dat deja sentinta in dosarul "lotului Luchiniuc", format din cele sase persoane (printre care si fosta subprefecta Aurica Luchiniuc) care au ales calea de a recunoaste invinuirile aduse, pentru a beneficia de o reducere a pedepselor.

Din hotararea judecatoreasca rezulta, practic, ca toate acuzatiile formulate de procurori in prima faza au fost acceptate de judecatori, exceptie facand doar faptele care s-au prescris intre timp, avand in vedere ca parte dintre acestea s-au petrecut in urma cu aproape zece ani.

Ceilalti 13 inculpati, in frunte cu fostul deputat PDL Mihail Boldea (prezentat de procurori ca fiind creierul grupului) au preferat sa nu recunoasca acuzatiile, asa ca, in ceea ce-i priveste, procesul continua, tot la Curtea de Apel Iasi.

Revenind la condamnarea fostei subprefecte Aurica Luchiniuc (cel mai cunoscut nume din lista de sase a caror judecata s-a incheiat - lucru despre care am scris in editiile trecute) este necesar sa amintim publicului in ce fel a incalcat legea, de fapt, demnitarul. In acest sens, ei se adreseaza Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati pentru a se constata ca, de fapt, defunctul vanduse apartamentul lui Mititelu, cu un an inainte de deces.

In acest sens, cei doi depun la dosar un antecontract de vanzare cumparare in original, pretins incheiat la data de 1 februarie1998 intre Nicolae Vasile in calitate de promitent vanzator si Mititelu Marius Gigel in calitate de beneficiar-cumparator.Citeste intreg articolul pe adevarul.ro