Minune in cazul fetitei cu picioarele strivite: Stefania a fost detubata si a reusit sa vorbeasca cu mama sa

Minune in cazul fetitei cu picioarele strivite: Stefania a fost detubata si a reusit sa vorbeasca cu mama sa

Stefania, fetita accidentata din judetul Constanta care a fost transferata pentru interventii de salvare a picioarelor la Spitalul "Sfanta Maria" din Iasi, isi revine usor din socul traumatic peste care a trecut pe 30 august. Citeste si: De ce a fost plimbata o fetita timp de noua ore cu piciorul amputat in punga: balbaielile medicilor

acum 36 luni (2 Sep 2016)

Stefania, fetita accidentata din judetul Constanta care a fost transferata pentru interventii de salvare a picioarelor la Spitalul "Sfanta Maria" din Iasi, isi revine usor din socul traumatic peste care a trecut pe 30 august.

Astazi, fetita supravegheata in Clinica ATI a Spitalului de Copii "Sfanta Maria" a fost detubata. Conform pediatrilor, pacienta a schimbat cateva cuvinte cu mama sa, dupa care a fost iar sedata pentru schimbarea pansamentelor. Fetita a fost detubata, a vorbit putin cu mama care se afla la spital, dupa care a fost iar sedata pentru schimbarea pansamentelor", a spus dr.

Conform pediatrului, traumatismele grave cu care fetita a ajuns la spital pot determina complicatii severe si mai tarziu, nu imediat dupa accident. Stefania a fost supusa unei interventii de reimplantare a piciorului stang care a fost amputat in proportie de 90% dupa ce remorca unui tractor s-a desprins in mers, strivindu-i membrele. Piciorul drept era si el afectat grav cand fetita a ajuns la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi.

Prima interventie, la piciorul stang, a fost realizata in cursul noptii de marti spre miercuri, iar cea de-a doua in cursul zilei de miercuri.

"Starea piciorului care a fost reimplantat evolueaza pozitiv, dar nu putem spune ca pericolul a trecut. Putem spune, insa, ca fetita va necesita mai multe interventii de chirurgie plastica pentru reconstructia membrelor.

Dr. Radu Terinte a mai adaugat ca schimbarea pansamentelor fetitei se face in blocul operator, sub anestezie, intrucat procedura nu ar putea fi suportata de fetita de cativa ani. Victima a ajuns la Iasi dupa aproape noua ore de la producerea accidentului.

Citeste si:

De ce a fost plimbata o fetita timp de noua ore cu piciorul amputat in punga: balbaielile medicilor ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro