Ministrul ucrainean al Economiei a demisionat, denuntand presiunile oligarhilor

Ministrul ucrainean al Economiei a demisionat, denuntand presiunile oligarhilor

Ucraina spera sa primeasca in 2016 ajutoare financiare de aproximativ noua miliarde de dolari, dintre care 4,5 miliarde de dolari de la Fondul Monetar International, 1,5 miliarde de dolari de la Uniunea Europeana si o garantie de credit de un miliard de dolari din partea SUA, care va fi eliberata in primul trimestrul al anului viitor.

acum 84 luni (3 Feb 2016)

"Am decis sa-mi depun demisia din functia de ministru", a anuntat Aivaras Abromavicius. Acesta a explicat ca a fost presat de politicieni sa angajeze "persoane dubioase" la conducerea companiilor de stat.

Guvernul de la Kiev este criticat ca nu a reusit sa realizeze progrese in pedepsirea persoanelor influente care au controlat economia in ultimele decenii.

Si predecesorul lui Abromavicius, Pavlo Seremeta, numit dupa protestele masive de acum doi ani, a demisionat din functie din cauza lipsei progreselor in adoptarea reformelor.

In 2015, rata inflatiei a urcat la 44%, de la o medie de 24,9% in 2014, a anuntat recent guvernatorul Bancii Nationale a Ucrainei, Valeria Hontareva. "Prognoza pentru 2016 ar putea varia cu trei puncte procentuale, dar cifra noastra de baza pentru finele lui 2016 este 12%", a afirmat ea.

Ucraina spera sa primeasca in 2016 ajutoare financiare de aproximativ noua miliarde de dolari, dintre care 4,5 miliarde de dolari de la Fondul Monetar International, 1,5 miliarde de dolari de la Uniunea Europeana si o garantie de credit de un miliard de dolari din partea SUA, care va fi eliberata in primul trimestrul al anului viitor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro