Ministrul Transporturilor a anuntat suspendarea grevei controlorilor de trafic aerian, dupa ora 13.00. Conducerea ROMATSA cere Tribunalului Bucuresti sa decida daca protestul este legal. Cate curse au fost amanate sau anulate

Controlorii de trafic aerian intra in greva, incepand cu ora 09.00, dupa ce negocierile de luni dintre reprezentantii si sindicalistii ROMATSA si ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, au esuat. Puteti vedea harta zborurilor in timp real aici: https://www.flightradar24.com/44.57,26.1/8 11.21: Sapte curse aeriene inregistreaza intarzieri mai mari de 30 de minute, iar alte 30 de curse au intarzieri pana in 30 de minute, de la debutul grevei generale a controlorilor de trafic aerian, a declarat, marti, directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Valentin Iordache. "In fiecare zi obisnuita vorbim de aproximativ 150 de aterizari si 150 de decolari", a spus Valentin Iordache, director de comunicare, subliniind ca ar putea fi afectate inclusiv zborurile dinspre seara. Pe de alta parte, chiar daca este posibil ca greva generala de marti sa fie suspendata intr-o ora sau doua, conflictul colectiv de munca nu se va inchide, intrucat sunt alte 50 de revendicari ale salariatilor ROMATSA care trebuie discutate.

acum 84 luni (30 May 2017)

Controlorii de trafic aerian intra in greva, incepand cu ora 09.00, dupa ce negocierile de luni dintre reprezentantii si sindicalistii ROMATSA si ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, au esuat.

Directorul operational al Aeroportului Aeroportul International "Avram Iancu" Cluj, Iuliu Pop, a declarat ca exista posibilitatea ca mai multe curse sa fie afectate pe parcursul zilei si sa inregistreze intarzieri. Pana la aceasta ora, sase curse externe sunt afectate de greva Romatsa, avioanele prezentand intarzieri intre o ora si doua ore jumatate. Astfel, la sosiri sunt intarziate cursele de la Luton, Tel Aviv si Zaragoza, iar la plecari cele care trebuiau sa decoleze spre Doncaster, Nurnberg si Basel.

"In urma cu 30 de minute am avut o discutie cu domnul Turdorache (sindicalist ROMATSA - n. Puteti vedea harta zborurilor in timp real aici: https://www.flightradar24.com/44.57,26.1/8

11.21: Sapte curse aeriene inregistreaza intarzieri mai mari de 30 de minute, iar alte 30 de curse au intarzieri pana in 30 de minute, de la debutul grevei generale a controlorilor de trafic aerian, a declarat, marti, directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Valentin Iordache.

Potrivit acestuia, au fost anulate doar sase zboruri ale unei companii low-cost, restul urmand sa fie operate la timp sau cu intarzieri, in conditiile in care, intr-o zi obisnuita din aceasta perioada a anului — care este o perioada medie — pe Aeroportul Henri Coanda se inregistreaza aproximativ 150 de aterizari si 150 de decolari.

10.14: Cinci zboruri ale companiei Ryan Air, spre si dinspre Roma si Berlin, si unul dinspre Timisoara, au fost anulate, insa nu exista precizari daca aceste anulari au vreo legatura cu actiunea controlorilor de trafic aerian. Blue Air noteaza pe pagina proprie de Facebook ca deocamdata sunt afectate trei zboruri: Roma — Bucuresti, Hamburg — Bucuresti si Florenta — Bucuresti.

"Din cauza grevei co... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro