Ministrul Sanatatii vrea sa schimbe contractele de management la spitale

In ceea ce priveste cele doua spitale demarate in parteneriat public privat, Marie Curie si CC Iliescu, Vlad Voiculescu a precizat ca nu se discuta aici de "spitale private" ci de "aceleasi spitale de stat care vor primi cladiri noi in care sa functioneze" si in care "actul medical ramane in totalita in sarcina statului".

acum 58 luni (25 May 2016)

Noul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri ca doreste schimbarea prevederilor din contractele de management pentru spitale, care in prezent descurajeaza raportarea infectiilor nozocomiale.

Ministrul Sanatatii a spus, in prima sa conferinta de presa, ca spera sa obtina "progrese semnificative" in ceea ce priveste realizarea celor trei spitale regionale, ale caror locatii sunt prevazute in prezent in Cluj, Iasi si Craiova, cu ajutorul banilor din Programul Operational Regional, in valoare de 150 milioane euro, scrie Hotnews.

In ceea ce priveste medicamentele esentiale, un termen prin care Organizatia Mondiala a Sanatatii desemneaza medicamentele ieftine, care au existat pe piata in ultimii 10 - 20 de ani si pentru care nu exista dubii din punct de vedere al eficacitatii, Vlad Voiculescu a precizat ca a avut deja patru intalniri cu presedintele Autoritatii Nationale a Medicamentului si spera sa obtina in perioada urmatoare "progrese absolut semnificative". "As vrea sa fiu ultimul ministru care se confrunta cu lipsa de medicamente ieftine din spitale", a spus acesta. In acest context, o "oportunitate" este reprezentata de Programul operational regional unde sunt alocate 150 milioane de euro pentru trei spitale regionale. In ceea ce priveste cele doua spitale demarate in parteneriat public privat, Marie Curie si CC Iliescu, Vlad Voiculescu a precizat ca nu se discuta aici de "spitale private" ci de "aceleasi spitale de stat care vor primi cladiri noi in care sa functioneze" si in care "actul medical ramane in totalita in sarcina statului". In fine, legat de a treia sa prioritate, infectiile nozocomiale, noul ministru a precizat ca se vor demara actiuni de control incrucisat la nivel national si teste de santiatiee pentru toate biocidele. In acest context, esential este Planul national de prevenire si control al infectiilor nozocomiale si prima masura va viza schimbarea contractelor de management, in conditiile in care prin actuale... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro