Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a demisionat. Premierul i-a acceptat demisia. Surse: Dacian Ciolos va asigura interimatul

UPDATE "In vederea clarificarii situatiei dezinfectantilor medicali, aflata in atentia Corpului de Control al Primului Ministru, puteti trimite orice informatii utile la adresa de e-mail informatii@control.ro, insotite, in masura posibila, de elemente de suport pentru aceste informatii, si de datele dumneavoastra de contact", se arata pe pagina de Facebook a Corpului de Control. Ce autoritati au fost informate de SRI in ultimii cinci ani Purtatorul de cuvant al SRI a declarat pentru tolo.ro ca 100 de informari au fost facute in ultimii cinci ani, legate de disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate, inclusiv despre infectiile nosocomiale si calitatea slaba a dezinfectantilor. In ciuda vizitelor facute de expertii internationali, care au fost contactati tarziu de Ministerul Sanatatii, dar si in ciuda controlului facut de Corpul de Control al premierului Dacian Ciolos, nici pana astazi nu se cunosc motivele care au stat la baza imbolnavirilor, autoritatile fiind acuzate ca au intervenit prea tarziu.

acum 50 luni (9 May 2016)

UPDATE "In vederea clarificarii situatiei dezinfectantilor medicali, aflata in atentia Corpului de Control al Primului Ministru, puteti trimite orice informatii utile la adresa de e-mail informatii@control.ro, insotite, in masura posibila, de elemente de suport pentru aceste informatii, si de datele dumneavoastra de contact", se arata pe pagina de Facebook a Corpului de Control.

UPDATE "In aceasta dimineata am avut o discutie cu premierul Dacian Ciolos, au existat diferente de abordare, motiv pentru care am decis sa imi inaintez demisia.

"A aparut in spatiul public informatia ca as fi mintit, ca au fost mai multe interpretari, ele se referau la cele 5% din totalul testelor de sanitatie.

Acesta a punctat o parte din proiectele pe care le-a derulat, respectiv faptul ca a elaborat Strategia mama si copilul, Primul plan comprehensiv al cancerului, marele proiect "Educatie pentru sanatate" si "nu in ultimul rand partea de control", a mai spus ministrul demisionar.

Dacian Ciolos va asigura interimatul

In jurul orei 12.00, premierul Dacian Ciolos a luat act de demisia ministrului si a acceptat-o. Surse oficiale au aratat, pentru "Adevarul", ca demisia vine ca urmare a unei discutii in contradictoriu pe care au purtat-o, luni dimineata, ministrul Sanatatii si primul ministru, acesta din urma solicitandu-i medicului sa demareze o serie de noi controale pentru a depista problemele din sistemul sanitar.

Patriciu Achimas-Cadariu ar fi refuzat insa, sa isi asume un control mai serios, motivand ca criza dezinfectantilor este, de fapt, o criza fabricata, care are menirea de a-i distruge imaginea. Aceleasi surse au aratat, pentru "Adevarul", ca portofoliul de la Sanatate va fi preluat de Dacian Ciolos dupa ce nimeni nu a vrut sa isi asume preluarea Ministerului Sanatatii.

Traian Basescu: "Informarile adresate Presedintelu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro