Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, vorbeste despre temele arzatoare din Sanatate la Adevarul Live, miercuri, de la ora 10.00

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, vorbeste despre temele arzatoare din Sanatate la Adevarul Live, miercuri, de la ora 10.00

Emisiunea a fost moderata de redactorul-sef Adevarul, Dan Marinescu si de jurnalista Adevarul, Andrada Floria. I-am somat inca de acum saptamani sa plateasca salariile, nu este normal ca uneori sa depinda de MS si alte ori sa fie Institut de Cercetare. Am pornit de la draftul vechii legi - Colegiul Medicilor, asociatiile de pacienti si asiguratorii - finalitatea cred ca va fi una buna", a explicat ministrul, adaugand ca ar trebui sa existe si intelegeri amiabile. Cardul de sanatate si dosarul de sanatate Auzeam de sapte ani ca proiectul este finalizat, multi au spus ca 99% din proiect era finalizat, dar nu este asa. Eu ii asigur ca sistemul va fi functional", a explicat seful de la Sanatate, adaugand ca Ministerul va demara o campanie ampla de informare privind utilizarea cardului de sanatate. Pentru copii si pentru batrani nu discutam", a explicat ministrul Sanatatii, adaugand ca sunt multe cazuri de persoane care beneficiaza de ajutoare sociale si de asistenta de urgenta fara sa plateasca si contributia la sanatate. Pachetul de baza si preventia in Sanatate "Au scazut internarile continue, au scazut si internarile de zi, consider ca pachetul functioneaza destul de bine. Linie continua de transplant medular la Institutul Fundeni Aceste idei de cercetare pot fi finantate cu fonduri venite de la Bruxelles, spune ministrul, aducand in discutie sangele artificial creat de cercetatorii de la Cluj.

acum 70 luni (16 Sep 2014)

Emisiunea a fost moderata de redactorul-sef Adevarul, Dan Marinescu si de jurnalista Adevarul, Andrada Floria. Nu este vina ministerului, ei au autonomie de management. I-am somat inca de acum saptamani sa plateasca salariile, nu este normal ca uneori sa depinda de MS si alte ori sa fie Institut de Cercetare. Am facut-o si pentru a muta partea de decizie si de strategie mai sus pentru a nu lasa managementul care s-a dovedit a fi ineficient", a explicat Nicolae Banicioiu.

In ceea ce priveste productia de vaccin, este foarte probabil sa avem vaccin autohton in anul 2015.

Referitor la campania nationala de vaccinare, ea va incepe dupa luna octombrie, ele vor veni la timp, au fost comandate atatea cate au spus expertii. "Anul trecut am avut niste intarzieri tocmai pentru ca cei de la Institutul Cantacuzino si-au asumat niste termene pe care nu le-au indeplinit.

Cazul Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi

"Romania are capacitatea de a duce o sarcina cu risc crescut pana la capat. Verificam daca lucrurile s-au petrecut conform protocoalelor terapeutice, i-am spus tatalui ca nu suntem toleranti fata de nimeni. Secretarul de stat Sandesc s-a dus acolo pentru a gasi o solutie. Ramane de vazut daca maternitatea nu mai poate face fata urgentelor, am putea redirectiona cazurile de urgenta catre cealalta maternitate, Cuza Voda. Ne gandim sa restructuram managementul de la "Elena Doamna", a subliniat Banicioiu.

"Nu poti sa imi spui ca tu ca manager de spital nu te asiguri ca garda nu e functionala, ca nu ai toate materialele necesare. Le-am spus si celor de la Consiliul Judetean cum ar trebui sa functioneze maternitatea. Sper ca lucrurile sa intre in normal, deocamdata ceea ce se intampla acolo lasa de dorit", a mai spus ministrul Sanatatii.

Potrivit acestuia, exista posibilitatea ca avizul de functionare al maternitatii sa fie ridicat de Ministerul Sanatatii in conditiile in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro