Ministrul Sanatatii: "In acest moment, avem cele mai stricte criterii privind biocidele"

Ministrul Sanatatii:

Fiecare produs care exista deja pe piata va trebui analizat la un laborator acreditat in termen de 120 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al acestui ordin de ministru", a declarat oficialul la Antena 3.

acum 94 luni (11 Sep 2016)

"A fost publicat in Monitorul Oficial Ordinul 10, care reglementeaza criteriile de punere pe piata a produselor biocide. Fiecare produs care exista deja pe piata va trebui analizat la un laborator acreditat in termen de 120 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al acestui ordin de ministru", a declarat oficialul la Antena 3.

Conform acestuia, statul roman nu va plati analizele biocidelor si a subliniat ca acest lucru va fi facut de cei care pun pe piata acest tip de produse.

Ministrul a mai explicat ca biocidele si calitatea acestora contribuie la problema infectiilor nosocomiale. Problematica infectiilor nosocomiale este o hartie de turnesol. Ce s-a intamplat la Colectiv, o hartie de turnesol pentru sistemul nostru sanitar. Practic ne arata ca nu respectam reguli, ca nu ne-am ingrijit de infrastructura sanitara, ne arata cum este cateodata tratat pacientul. Ne arata ca pacientul nu este intotdeauna pus in centru sistemului sanitar", a mai spus Vlad Voiculescu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro