Ministrul Sanatatii: "Contractul cu AKH pentru transplant pulmonar trebuie sa continue. "Voi vedea raportul vizand Sfanta Maria"

Ministrul Sanatatii:

Potrivit presedintelui ANT, Radu Deac, Spitalul Sfanta Maria va putea fi inclus in programul national de transplant, pentru transplantul de plaman, reevaluarea facuta miercuri aratand ca se mentin conditiile de la acreditare.In lipsa specialistilor, medicul roman Igor Tudorache va veni de la Hanovra sa opereze in spitalul bucurestean. La sfarsitul anului trecut insa, fostul ministru Vlad Voiculescu declara ca este anormal ca un centru de transplant pulmonar sa fie acreditat, in conditiile in care nu poate asigura ingrijirea pacientului dupa efectuarea operatiilor, perioada de convalescenta fiind considerata etapa critica a procesului de transplant de plamani.

acum 86 luni (23 Mar 2017)

Bodog a adaugat ca luni va vedea raportul Agentiei Nationale de Transplant (ANT) privind Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti. Potrivit presedintelui ANT, Radu Deac, Spitalul Sfanta Maria va putea fi inclus in programul national de transplant, pentru transplantul de plaman, reevaluarea facuta miercuri aratand ca se mentin conditiile de la acreditare.In lipsa specialistilor, medicul roman Igor Tudorache va veni de la Hanovra sa opereze in spitalul bucurestean. "Am fost foarte necajiti atunci cand am fost informati de medicii de la Viena ca au operat ultimul bolnav, desi mai aveau pe lista alti cinci romani pentru transplantul pulmonar. Reevaluarea de ieri (miercuri, n.r.) a aratat ca la Spitalul Sfanta Maria se mentin conditiile de la acreditare pentru realizarea transplantului de plaman. De asemenea, Igor Tudorache, medicul roman de la Hanovra, a spus ca va veni sa opereze in Spitalul Sfanta Maria", a precizat presedintele Agentiei de Transplant, Radu Deac, pentru News.ro. Totodata, pentru ca pacientii romani aflati pe lista la Viena sa nu aiba de suferit pana cand Spitalul Sfanta Maria va definitiva anumite contracte care au expirat, presedintele Agentiei Nationale de Transplant a trimis o scrioare la Eurotransplant, prin care a solicitat prelungirea acordului cu Romania. Acum noi am anuntat ca Spitalul Sfanta Maria intruneste conditiile pentru realizarea transplantului de plaman, asa cum au fost la acreditare, deci, dupa ce reinnoieste contractele medicilor, pot sa decida data la care incep sa faca transplant de plaman", a adaugat profesorul Deac, potrivit sursei citate. Spitalul AKH a reziliat contractul Spitalul AKH din Viena, unitatea sanitara la care erau trimisi bolnavii din Romania cu indicatie de transplant, a reziliat contractul cu statul roman. Tot aici se faceau si monitorizarile celor care au beneficiat deja de un transplant de plamani. Ei spun ca este legat strict de spatiu, au facut si o structura de chirurgie vasculara si spatiul este ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro