Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, sustine ca prabusirea MH17 in Ucraina a fost folosita pentru a justifica santiunile

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov sustine ca prabusirea cursei MH17 in estul Ucrainei, in iulie, a fost folosita in mod intentionat pentru a justifica sanctiunile impotriva Rusiei, noteaza Mediafax.

acum 108 luni (17 Sep 2014)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov sustine ca prabusirea cursei MH17 in estul Ucrainei, in iulie, a fost folosita in mod intentionat pentru a justifica sanctiunile impotriva Rusiei, noteaza Mediafax. A condus nu numai la numeroase victime, dar a fost folosita si pentru escaladarea deliberata a tensiunilor internationale, exercitand presiuni asupra statelor sa continue cu sanctiunile impotriva Rusiei", a declarat Lavrov intr-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais, publicat miercuri. Insistam in acest sens tinand cont de faptul ca unele tari nu sunt foarte interesate de o investigatie transparenta si responsabila", a adaugat Lavrov.

"Tinand cont de importanta tragediei la nivel global, consideram ca o astfel de investigatie este vitala nu doar pentru stabilirea cauzelor reale ale prabusirii si aducerea celor responsabili in justitie. Este de asemenea vitala pentru mentinerea pacii si securitatii globale", a precizat ministrul.

Avionul Boeing care asigura cursa MH17 de la Amsterdam spre Kuala Lumpur s-a prabusit in estul Ucrainei, provocand moartea celor 298 de persoane aflate la bord. Kievul i-a acuzat pe separatistii prorusi din est ca au lansat asupra avionului o racheta furnizata de Rusia, care, la randul sau, a sugerat ca Ucraina este responsabila pentru catastrofa aviatica. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro