Ministrul roman de Externe: "Propunerile Comisiei Europene privind REFUGIATII sunt doar propuneri. Nu am vazut mentionandu-se SANCTIUNI!"

Ministrul roman de Externe:

Seful diplomatiei de la Bucuresti, Bogdan Aurescu, a respins joi ideea obligativitatii pentru Romania de a prelua cota de refugiati stabilita de Bruxelles. Este important de subliniat din perspectiva Romaniei, asa cum spunea si primul-ministru, ca un stat nu poate sa primeasca mai mult decat are capacitatea respectiva de a primi si de a integra social din aceste cifre de refugiati."

acum 105 luni (10 Sep 2015)

Seful diplomatiei de la Bucuresti, Bogdan Aurescu, a respins joi ideea obligativitatii pentru Romania de a prelua cota de refugiati stabilita de Bruxelles.

Dupa intalnirea pe care a avut-o cu membrii comisiei de afaceri europene din Senat, ministrul roman de Externe a declarat, citat de Agerpres:

"Propunerile Comisiei sunt doar propuneri. Este important de subliniat din perspectiva Romaniei, asa cum spunea si primul-ministru, ca un stat nu poate sa primeasca mai mult decat are capacitatea respectiva de a primi si de a integra social din aceste cifre de refugiati." Exista o idee in planul care a fost inaintat ieri, ca statele care nu pot prelua momentan, este vorba de o perioada indicata de 12 luni, refugiati pe teritoriul lor din motive obiective, sa plateasca o compensatie financiara de 0,002% din PIB.

Ministrul roman a declarat ca la Consiliul JAI fiecare dintre statele membre isi va expune pozitia, iar cea a Romaniei se bazeaza pe decizia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro