Ministrul roman care a jurat pe Coran. Sevil Shhaideh, "fina" de cununie a baronilor Dragnea si Constantinescu, s-a legat de Guvernul PSD si prin sotul sirian

Ministrul roman care a jurat pe Coran. Sevil Shhaideh,

Cu o diploma in Agricultura obtinuta in 1984 la Universitatea Tishreen din Siria, cu o cariera de succes in administratia siriana si cu doua doctorate obtinute in 2010, in Dezvoltare rurala si in Management de resurse naturale, la Universitatea Bucuresti, Akram Shhaideh este platit din 3 surse: Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta (regie subordonata Consiliul Judetean Constanta, forul condus de Nicusor Constantinescu, unde Akram era angajat si retribuit cu un venit anual de 41.536 lei), Universitatea Ovidius din Constanta (profesor, 3.608 lei) si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (consilier la cabinetul secretarului de stat, 4.120 lei).

acum 105 luni (20 May 2015)

Constanteanca Sevil Shhaideh (51 ani) este noul ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

In traditia musulmana, la casatoria religioasa oficiata de un imam (preot musulman), mirii au doi martori, ambii barbati, care au legaturi de sange - unul cu mirele, unul cu mireasa. Cei de alta religie - crestina, mozaica etc - care doresc sa intre in familia proaspetei familii au posibilitatea de a fi nasi, asa cum se obisnuieste la romani. Si tot ca la romani, parintii spirituali alesi de miri au rolul major in serbarea populara a nuntii. Surse oficiale au confirmat pentru "Adevarul" faptul ca Sevil si Akram Shhadeih au fost cununati astfel - nu religios - de perechile de nasi Dragnea (Liviu si Bombonica) si Constantinescu (Nicusor si Codruta).

Liviu Dragnea si-a lasat in loc la ministerul Dezvaltarii o apropiata, pe fina Sevil Shhaideh

Onoarea - si exceptia totodata - a fost acceptata de familia traditionalista a mirelui din Siria, date fiind relatiile stranse dintre nasi si fini. Pe numele de fata Geambec, Sevil s-a nascut la 4 decembrie 1964 la Constanta, intr-o familie de tatari, Muezel (mama) si Sadein (tatal), din lumea teatrului. Mama lui Sevil este nepoata istoricului Kemal Karpat, consultantul pe probleme de Orient a administratiei de la Washington. Sevil Shhaideh, in varsta de 51 ani, este absolventa a Liceului Mircea cel Batran - promotia 1983 si a Academiei de Stiinte Economice Bucuresti - promotia 1987.

Nicusor Constantinescu, apropiat si nas de casatorie al noului ministru al Dezvoltarii, Sevil Shhaideh

Actualul ei sot, Akram Shhaideh, este nascut in Damasc, capitala Siriei. Cu o diploma in Agricultura obtinuta in 1984 la Universitatea Tishreen din Siria, cu o cariera de succes in administratia siriana si cu doua doctorate obtinute in 2010, in Dezvoltare rurala si in Management de resurse naturale, la Universitatea Bucuresti, Akr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro