Ministrul Petre Daea a anuntat subventii de un miliard de euro pentru fermieri. Cand vor incepe platile

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sambata, la Timisoara, ca incepand cu data de 16 octombrie, va incepe plata in avans a subventiilor pentru fermieri, bugetul alocat de Guvern fiind de un miliard de euro, transmite Mediafax. Ministrul Agriculturii a declarat ca a fost informata Comisia Europeana cu privire la situatia in care se afla judetele din vestul tarii, afectate de seceta, si nu numai, astfel incat exista sanse ca plata in avans a subventiilor sa se realizeze incepand cu data de 16 octombrie.

acum 31 luni (26 Aug 2017)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sambata, la Timisoara, ca incepand cu data de 16 octombrie, va incepe plata in avans a subventiilor pentru fermieri, bugetul alocat de Guvern fiind de un miliard de euro, transmite Mediafax.

Ministrul Daea a fost intampinat, sambata, la Muzeul Satului Banatean, din Timisoara, cu paine si cu sare, de directorul institutiei si de mai multe femei imbracate in costume populare. Ministrul a participat la Ziua Graului, un eveniment care este marcat in judetul Timis de aproximativ zece ani, si a discutat cu fermierii din vestul tarii, ale caror culturi, in special de porumb, floarea soarelui si soia, au fost puternic afectate de seceta. Va salut, stimati fermieri, cu respectul cuvenit, si vreau sa va propun o intalnire dupa eveniment, sa va spun exact ce putem face pentru a depasi acest moment, care face parte din activitatea fiecarui fermier si din lantul acesta de greutati pe care-l avem tot timpul in agricultura", le-a spus Petru Daea fermierilor prezenti la eveniment, de pe scena Muzeului Satului Banatean.

Ministrul Agriculturii a declarat ca a fost informata Comisia Europeana cu privire la situatia in care se afla judetele din vestul tarii, afectate de seceta, si nu numai, astfel incat exista sanse ca plata in avans a subventiilor sa se realizeze incepand cu data de 16 octombrie.

"Am informat Comisia Europeana despre situatia deosebita din Romania, mai ales de cea din partea de vest, solicitand scris, documentand temeinic, ca este necesar a se lua o decizie astfel incat avansul pentru subventii sa fie mai mare, la 70%, iar subventiile sa se dea la timp. Iar in acest timp vor incepe sa fie distribuite subventiile la fermieri incepand cu data de 16 octombrie", a explicat Petru Daea.

Ministrul Agriculturii a laudat Guvernul Tudose pentru faptul ca pentru prima data se acorda 2% din PIB pentru agricultura si a precizat ca a fost alocata suma de un miliard de euro pentru plata subventii... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro