Ministrul Petcu crede ca Sevil Shhaideh a fost "vanata" de DNA

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat ca nu exclude ca vicepremierul Sevil Shhaideh, urmarita penal de procurorii anticoruptie, sa fi fost "vanata", acesta opinand ca i se pare "un dosar cu alte intentii decat aceea de a arata ca a gresit cineva la un moment dat", potrivit Mediafax. Eu nu inteleg de ce ar fi de vina Guvernul ca a transferat de la o institutie centrala catre o autoritate publica locala un bun al statului care a ramas tot in proprietatea statului, numai ca s-a dat din proprietatea statului ca structura centrala catre stat ca structura locala", a conchis Petcu.

acum 34 luni (23 Sep 2017)

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat ca nu exclude ca vicepremierul Sevil Shhaideh, urmarita penal de procurorii anticoruptie, sa fi fost "vanata", acesta opinand ca i se pare "un dosar cu alte intentii decat aceea de a arata ca a gresit cineva la un moment dat", potrivit Mediafax.

"Exista o vulnerabilitate foarte mare in acest moment, pentru ca stim foarte bine ca, in primul rand, in ministerul care initiaza o hotarare de guvern procedura interna este foarte dezvoltata si destul de bine pusa la punct. De asemenea, exista avize ale Ministerului Justitiei care, intr-un fel, vin si legifereaza faptul ca tranzactia in sine este corecta si este normala si nu inteleg acum de ce se discuta despre oportunitate sau nu am inteles care este discutia acolo. Atat timp cat acea hotarare de guvern a avut toate avizele de legalitate si a intrat pe ordinea de zi si a fost aprobata, ea cred ca ar fi trebuit, daca ar fi avut probleme, sa aiba atunci", a afirmat Toma Petcu.

El a adaugat ca, in opinia sa, Sevil Shhaideh, "avand in spate, cu siguranta, un cartus intreg de semnaturi al tuturor celor care sunt in compartimentele de specialitate", nu poate sa aiba o vina in asa ceva. "Mi se pare, ca multe altele, probabil, un dosar cu alte intentii decat aceea de a arata ca a gresit cineva la un moment dat", a sustinut Petcu. "Din punctul meu de vedere, nu poate sa fie tras la raspundere un secretar de stat ca a semnat o hotarare de guvern. Eu nu inteleg de ce ar fi de vina Guvernul ca a transferat de la o institutie centrala catre o autoritate publica locala un bun al statului care a ramas tot in proprietatea statului, numai ca s-a dat din proprietatea statului ca structura centrala catre stat ca structura locala", a conchis Petcu.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), este urmarita penal de procurorii anticoruptie pentru savarsirea infractiunii de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro