Ministrul Muncii recunoaste: Cresterile salariale pentru bugetari sunt de doar 4%, pe net, prin legea salarizarii

Ministrul Muncii recunoaste: Cresterile salariale pentru bugetari sunt de doar 4%, pe net, prin legea salarizarii

Legea salarizarii prevedea o crestere a salariului brut de 25% pentru bugetari, insa ea a venit la pachet cu "revolutia fiscala" care a mutat contributiile de la angajator la angajat, astfel ca majorarea a fost in mare parte estompata pe salariul net, de la 1 ianuarie, ramanand doar o crestere de 4%.

acum 37 luni (29 Jan 2018)

"Urmeaza sa avem o crestere de 4% pe net de la 1 ianuarie 2018.

Ea a precizat: "In 2016 am avut un buget de cheltuieli salariale de 58 de miliarde de lei. Iar bugetul pe care dumneavoastra l-ati aprobat ca parlamentari este de 81 de miliarde pentru anul acesta", a spus Lia Olguta Vasilescu la audierile din Parlament pentru validarea Guvernului Dancila.

Legea salarizarii prevedea o crestere a salariului brut de 25% pentru bugetari, insa ea a venit la pachet cu "revolutia fiscala" care a mutat contributiile de la angajator la angajat, astfel ca majorarea a fost in mare parte estompata pe salariul net, de la 1 ianuarie, ramanand doar o crestere de 4%. De asemenea, prin exceptie, salariile de baza ale medicilor si asistentilor medicali vor creste de la 1 martie 2018 la nivelul stabilit pentru 2022, adica la nivelul maxim. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro