Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu: Pensiile vor creste in 2018. La o mica parte din bugetari vor scadea salariile

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu: Pensiile vor creste in 2018. La o mica parte din bugetari vor scadea salariile

Surprize neplacute vor fi si pentru unii bugetari ale caror salarii vor scadea chiar de la inceputul anului viitor, a declarat Olguta Vasilescu, duminica, la Antena 3. Punctul de pensie va creste la 1.100 de lei si este prognozat ca pana in 2020, punctul de pensie sa ajunga la 1.775 de lei.

acum 79 luni (1 Jan 2018)

Surprize neplacute vor fi si pentru unii bugetari ale caror salarii vor scadea chiar de la inceputul anului viitor, a declarat Olguta Vasilescu, duminica, la Antena 3.

Cele mai importante declaratii:

"Pensiile cresc anul viitor, cum au crescut si anul acesta. Anul viitor avem in plan si adoptarea legii pensiilor care a suferit o amanare anul acesta...Nu scade nicio pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una dintre ele. Cei care sunt in aceasta situatie vor trebuie sa opteze pentru o pensie pe care o doresc, probabil pe cea mai mare. Punctul de pensie va creste la 1.100 de lei si este prognozat ca pana in 2020, punctul de pensie sa ajunga la 1.775 de lei. Vom reduce automat din deficitul pe care il avem la sistemul de pensii si asta ne va ajuta", a spus ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Vasilescu: O parte din bugetari vor avea salarii scazute

"Am spus ca la o mica parte din bugetari vor scadea salariile. Sunt, in general, cei cu functii de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru ca sindicatele au negociat bine. Trecerea contributiilor de la angajator la angajat nu scade salariile.

"Cred ca suntem singurul guvern care nu a avut nici macar o saptamana de miere, nu o luna. Opozitia este foarte agresiva in Parlament, dar noi trebuie sa ne ducem la bun sfarsit ce avem in programul de guvernare.

"I s-a dat o foarte mare libertate premierului in ce priveste aplicarea programului de guvernare si a politicilor publice, ceea ce este foarte bine pana la urma....Eu nu tintesc sefia PSD si nici locul de prim-ministru", a raspuns Olguta Vasilescu, intrebata daca i-ar lua locul sefului PSd, Liviu Dragnea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro