Ministrul Mediului: Programul "Rabla" va avea o componenta pentru achizitia de biciclete electrice, incepand de anul viitor

Ministrul Mediului: Programul

"Masurile pe care le ia Ministerul Mediului, prin Fondul pentru Mediu, Administratia Nationala de Meteorologie, Garda Nationala de Mediu, duc exact in directia diminuarii emisiilor cu efect de sera. De asemenea, sunt 20 de la ani de la Protocolul de la Tokyo, prin care toate tarile au fost puse in tema cu reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

acum 71 luni (16 Oct 2017)

"Masurile pe care le ia Ministerul Mediului, prin Fondul pentru Mediu, Administratia Nationala de Meteorologie, Garda Nationala de Mediu, duc exact in directia diminuarii emisiilor cu efect de sera. Avem programul Rabla, iar in acelasi timp am implementat finantare pentru achizitionarea de masini electrice si, mai nou, de la anul a bicicletelor electrice. Ne gandim foarte bine sa implementam tot ce inseamna circulatia in zone critice in marile aglomerari, astfel incat deplasarea catre locul de munca sa se realizeze cu autovehicule nepoluante, indiferent ca vorbim de masini personale sau de cele de transport public in comun. Am implementat, de asemenea, inclusiv finantare pentru RO-LA, un program guvernamental multianual pentru transportul a tuturor vehiculelor de gabarit mare pe calea ferata, astfel incat poluarea sa nu mai fie la nivelul de astazi, iar circulatia rutiera pe sosele sa nu mai fie ingreunata.

Potrivit ministrului Mediului, in perioada urmatoare, ministerul de resort, alaturi de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), va depune un proiect pe Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), pe exercitiul financiar 2014--2020, astfel incat reteaua de radar meteo sa poata sa fie performanta, iar previziunile sa fie realizate in timp util.

De asemenea, Gratiela Gavrilescu a vorbit despre modul in care Romania contribuie la dezvoltarea si implementarea de solutii menite sa diminueze efectele schimbarilor climatice. Dupa cum stiti, Guvernul Romaniei a aprobat prin Ordonanta de Urgenta implementarea aplicatiei 'RO Alert', pentru ca fiecare cetatean sa stie ce masuri trebuie sa ia pentru a se pune la adapost. Acum 25 de ani s-a vorbit pentru prima data la Rio de Janeiro s-a pus in dezbatere modul in care trebuie sa incepem sa luam masuri pentru combaterea schimbarilor climatice. De asemenea, sunt 20 de la ani de la Protocolul de la Tokyo, prin care toate tarile au fost puse in tema cu reducerea emisiilor de ga... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro