Ministrul Justitiei ii sugereaza lui Ponta sa nu demisioneze. Cazanciuc: "Am fost surprins de acuzatiile DNA"

Ministrul Justitiei ii sugereaza lui Ponta sa nu demisioneze. Cazanciuc:

Semnatar al documentelor trimise vineri Parlamentului din partea Parchetului General pentru a se solicita avizul de incepere a urmaririi penale a premierului pentru conflict de interese in exercitiul functiei, Robert Cazanciuc s-a declarat astazi "surprins" de acuzatiile formulate de procurorii DNA si ajunse la Ministerul Justitiei prin Tiberiu Nitu, ca reprezentant al Parchetului General.

acum 109 luni (6 Jun 2015)

La o zi dupa izbucnirea scandalului public din jurul deschiderii dosarului DNA pe numele lui Victor Ponta, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ruda prin alianta cu premierul si coleg de partid al acestuia, i-a sugerat sa nu demisioneze. "Nu, categoric nu!", a raspuns ministrul, intrebat de jurnalisti, la alegerile pentru Baroul Bucuresti, daca seful sau de la guvern ar trebui sa isi dea demisia.

Cazanciuc a adus drept argument faptul ca il cunoaste pe Ponta de foarte multi ani si, in consecinta, are incredere ca "a stiut sa respecte si sa protejeze legea".

Semnatar al documentelor trimise vineri Parlamentului din partea Parchetului General pentru a se solicita avizul de incepere a urmaririi penale a premierului pentru conflict de interese in exercitiul functiei, Robert Cazanciuc s-a declarat astazi "surprins" de acuzatiile formulate de procurorii DNA si ajunse la Ministerul Justitiei prin Tiberiu Nitu, ca reprezentant al Parchetului General. Totodata, am constatat ca prim-ministrul s-a prezentat, atunci cand a fost citat, ca oricare alt cetatean, ceea ce arata foarte clar ca in Romania nimeni nu este mai presus de lege", a comentat ministrul Justitiei.

Cat despre "coincidenta" reclamata de partidul sau, aceea ca Ponta a ajuns la DNA in aceeai zi in care PNL a depus motiunea de cenzura, ministrul a fost mai degraba evaziv. Pe de alta parte, ca magistrati, ca oameni ai societatii, ei sunt conectati la viata publica. Faptul ca judecatorii si procurorii fac sesizari la CSM ori de cate ori sunt afirmatii nepotrivite in spatiul public, inseamna ca sunt conectati la viata publica", a spus Cazanciuc, fost procuror la Parchetul General.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro