Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, intrevedere cu ambasadorul SUA, Hans Klemm: "Sustin neconditionat lupta impotriva coruptiei"

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, intrevedere cu ambasadorul SUA, Hans Klemm:

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, in cadrul intrevederii dintre Birchall si Klemm, a fost subliniata importanta cooperarii cu SUA, ca principal partener strategic al Romaniei si in baza relatiei puternice si stabile de prietenie dintre cele doua state, reiterand pozitia Romaniei ca aliat ferm al Statelor Unite ale Americii, cu un accent deosebit pe componenta de aparare si dimensiunea de securitate, inclusiv in ce priveste colaborarea in domeniul securitatii cibernetice.

acum 86 luni (21 Feb 2017)

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, in cadrul intrevederii dintre Birchall si Klemm, a fost subliniata importanta cooperarii cu SUA, ca principal partener strategic al Romaniei si in baza relatiei puternice si stabile de prietenie dintre cele doua state, reiterand pozitia Romaniei ca aliat ferm al Statelor Unite ale Americii, cu un accent deosebit pe componenta de aparare si dimensiunea de securitate, inclusiv in ce priveste colaborarea in domeniul securitatii cibernetice. Birchall: Justitia se face in sala de judecata

In ce priveste domeniul justitiei, Birchall "a reafirmat angajamentul Guvernului Romaniei referitor la imbunatatirea continua a activitatii in domeniul justitiei. Oficialul roman a transmis ca Guvernul sustine neconditionat lupta impotriva coruptiei si eforturile de consolidare a statului de drept, reiterand in acelasi context importanta respectarii drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului".

"Suntem ferm si pe deplin angajati in directia continuarii eforturilor de consolidare a justitiei din Romania, inclusiv in ce priveste legislatia in domeniu, precum si in privinta continuarii si intaririi luptei anti-coruptie, a luptei impotriva crimei organizate, a traficului de persoane si a activitatilor teroriste. "Obiectivul nostru este de a iesi din MCV"

De asemenea, in contextul discutiilor referitoare la Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), ministrul interimar al Justitiei a subliniat ca: "Obiectivul nostru este de a iesi din Mecanismul de Cooperare si Verificare in cel mai scurt timp posibil, ca o confirmare a eforturilor depuse cu succes de catre Romania in ce priveste reformele din justitie, precum si tinand cont de faptul ca tara noastra a indeplinit majoritatea angajamentelor prevazute in cadrul acestui mecanism".

Potrivit comunicatului, la intrevedere au fost evocate recentele discutii purtate in Grupul de lucru priv... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro