Ministrul Fondurilor Europene a demisionat, la solicitarea premierului Dacian Ciolos. Cine ii va lua locul Aurei Raducu

finalizarea acţiunii de desemnare/acreditare a sistemelor de management și control pe fiecare program operaţional, atat la nivelul de autoritate de management cat şi la nivel de organisme intermediare; "Priorităţile menţionate sunt in prezent intr-un stadiu avansat de implementare şi s-au concretizat prin lansarea, de către Ministerul Fondurilor Europene, a cererilor de proiecte care totalizează peste 40% din alocările programelor gestionate in perioada 2014-2020 - cinci programe in valoare totală de aproximativ 20 miliarde euro din fonduri UE şi cofinanţare naţională (Programul Operaţional Capital Uman, Programul Operaţional Infrastructură Mare, Programul Operaţional Competitivitate, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate).

acum 59 luni (25 Apr 2016)

UPDATE 13.47: Consilierul de stat pe afaceri europene, Cristian Ghinea, ar putea deveni noul ministru al Finanțelor, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Citește și: Surse: Consilierul de stat pe afaceri europene, Cristian Ghinea, ar putea deveni noul ministru al Finanțelor

UPDATE 13.19: Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, că și-ar dori ca la Minister să se treacă la o etapă nouă, de abordare.

Cioloș a mai precizat că a discutat despre această demisie cu Carmen Aura Răducu de săptămana trecută. In perioada imediat următoare voi inainta domnului Președinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene", se precizează intr-un comunicat de presă al Guvernului.

Ea a precizat, intr-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului, că premierul i-a cerut demisia, din cauza modului in care ea și-a indeplinit obiectivele pe termen scurt.

Carmen Aura Răducu a mai spus că a acceptat să fie parte din echipa guvernamentală condusă de premierul Dacian Cioloș cu gandul că va reuși să introducă "o nouă abordare şi un nou tip de management" in domeniul fondurilor europene.

"Priorităţile pe care mi le-am propus la acceptarea mandatului şi pe care le-am urmat in această perioadă au fost urmatoarele: finalizarea programelor 2007-2013, inchiderea proiectelor, realizarea unei rate cat mai mari de absorbţie in special prin includerea unor proiecte retrospective, finanţate numai de la bugetul de stat in perioada 2007-2015; realizarea de analize complexe privind impactul celor 9 ani de politică de coeziune, cu scopul eliminării problemelor şi blocajelor inregistrate, precum şi reducerea neregulilor; realizarea impreună cu STS a sistemului informatic integrat de gestionare a programelor și proiectelor europene (MySMIS 2014) - 2 module principale au fost finalizate, esențiale pentru depunerea proiectelor; simplificarea şi standardizarea pr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro