Ministrul Finantelor: Fondurile de pensii Pilonul II iau comisioane de sute de milioane, in loc sa vina in pensiile romanilor

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, sustine ca exista comisioane de cateva sute de milioane de lei care merg, anual, in conturile administratorilor de fonduri de pensii private - Pilonul II - in loc sa vina in pensiile romanilor.

acum 60 luni (7 Aug 2017)

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, sustine ca exista comisioane de cateva sute de milioane de lei care merg, anual, in conturile administratorilor de fonduri de pensii private - Pilonul II - in loc sa vina in pensiile romanilor. Or, administratorii de pensii - Pilonul II - iau acele comisioane de administrare de 2,5%, bani care se duc in conturile lor in loc sa vina in pensiile romanilor. Probabil ca la inceput s-au avut in vedere si profiturile administratorilor, si gestionarea in castig pentru pensii, dar acum nu stiu daca acel comision isi mai are ratiunea", a spus ministrul Finantelor, precizand ca in aceasta perioada poarta discutii si cu cei de la Autoritea de Supraveghere Financiara, si cu reprezentantii managerilor de fonduri.

In luna iunie, dupa audierea de validare ca ministru, la Parlament, Ionut Misa a afirmat ca Pilonul II de pensii se va desfiinta, dupa care a revenit si a retractat declaratia, spunand ca a fost inteleasa gresit.

"Pilonul II de pensii se va desfiinta, iar banii se vor intoarce la cei care au cotizat, acestia avand posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurarilor sociale sau pentru pilonul III de pensii. Api a revenit si a precizat: "Nu am declarat ca voi sustine desfinttarea Pilonului II de pensii. Citeste si: Ionut Misa, validat de comisiile parlamentare pentru a deveni ministru de Finante, sustine ca Pilonul II de pensii se desfiinteaza. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro