Ministrul Educatiei: Inscrierea la ora de Religie se va face pe termen nelimitat

Ministrul Educatiei: Inscrierea la ora de Religie se va face pe termen nelimitat

Valabilitatea cererii de inscriere la ora de Religie va fi pe o perioada nedeterminata, nu pentru o perioada fixa de un an scolar sau un ciclu de invatamant. "Posturile neocupate sau eliberate intre perioadele de concurs se ocupa prin detasare in interesul invatamantului, pana la organizarea unui nou concurs, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului scolar respectiv", este mentiunea adaugata la regulamentul de functionare a inspectoratelor, care ii va permite lui Sorin Cimpeanu sa ii inlocuiasca pe sefii care nu au promovat concursul de ocupare a posturilor. Evaluari anuale De asemenea, ministrul introduce conceptul de evaluare anuala a activitatii manageriale desfasurate de inspectorii cu functii de conducere, care va fi realizata de minister, pe baza incadrarii in post, a rezultatelor obtinute pe aria de specializare si a ratei de promovare a examenelor nationale.

acum 111 luni (1 Apr 2015)

Valabilitatea cererii de inscriere la ora de Religie va fi pe o perioada nedeterminata, nu pentru o perioada fixa de un an scolar sau un ciclu de invatamant.

Aceasta este varianta pe care o iau in calcul mai-marii de la Ministerul Educatiei pentru metodologia de inscriere la ora de Religie pe care o vor elabora dupa ce parlamentarii vor pune in acord Legea Educatiei cu decizia Curtii Constitutionale.

"O astfel de cerere nu poate avea valabilitate restransa, ea isi inceteaza valabilitatea cand elevul exprima anularea optiunii facute, cand schimba scoala sau incheie ciclul de invatamant. Nu e confortabil sa faci schimbari in interiorul anului scolar", este de parere ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, prezent ieri, la Adevarul Live.

Retragerea abecedarelor din scoli

De asemenea, in ceea ce priveste noile manuale scolare, Cimpeanu spune ca saptamana viitoare va da drumul licitatiei pentru manualele de clasa a III-a. Ministrul a recunoscut ca nu a apucat sa schimbe modalitatea de organizare a licitatiilor astfel incat sa nu mai existe intarzieri, cum s-a intamplat in cazul licitatiei pentru noile Abecedare, dar ca acest lucru se va realiza.

In ceea ce priveste cele 11.000 de Abecedare pe care va trebui sa le retraga din scoli in urma pierderii in instanta a procesului cu una dintre editurile contestatare, Cimpeanu a precizat ca asteapta motivarea instantei pentru aceasta sentinta pentru a vedea daca retrag manualele in acest an scolar sau nu. Deci in urmatorii trei ani, elevii vor putea alege doar intre 5 variante de manual, fata de sase", a explicat ministrul.

Cimpeanu ia in considerare ca pe viitor selectia sa fie intre doua-trei manuale castigatoare ale licitatiei, in loc de sase variante sau mai multe, fiindca un numar mare de variante poate sa genereze aparitia unor manuale slabe din punct de vedere competitiv. Propun o pres... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro