Ministrul Educatiei, fentat de inspectorii generali scolari. Cum au boicotat sefii Inspectoratelor concursul pentru posturi. Ministrul: "Am pasit cu stangul"

Ministrul Educatiei, fentat de inspectorii generali scolari. Cum au boicotat sefii Inspectoratelor concursul pentru posturi. Ministrul:

Dupa sapte ani de intrerupere a concursurilor pentru functiile de inspectori generali scolari, timp in care responsabilii sistemului de educatie din judete au fost numiti in post cu delegatie, cu semnatura ministrilor care s-au perindat in aceasta perioada, anul acesta Ministerul Educatiei a decis sa intrerupa aceasta formula de interimat. FOTO: Carmen Pirlog-Braila (foto-Obiectiv) Iulian Danielescu, care a fost sef ISJ, s-a ferit sa faca declaratii prin care sa isi justifice retragerea, dupa ce DNA a inceput o ancheta impotriva sa si a altor opt cadre didactice brailene, sub acuzatiile de abuz in serviciu, instigare la abuz, luare de mita si uz de fals.

acum 63 luni (15 Mar 2015)

Dupa sapte ani de intrerupere a concursurilor pentru functiile de inspectori generali scolari, timp in care responsabilii sistemului de educatie din judete au fost numiti in post cu delegatie, cu semnatura ministrilor care s-au perindat in aceasta perioada, anul acesta Ministerul Educatiei a decis sa intrerupa aceasta formula de interimat. Dupa primele trei zile de programari la examene, din cei 12 candidati programati, doar patru si-au invins teama si au dat concursul, spre marea dezamagire a ministrului Educatiei, mai ales ca majoritatea dintre inscrisii la examen sunt candidati unici.

FOTO: Felicia Man-Olt

Actualul inspector scolar general al ISJ Olt, Felicia Man, care este membru PSD, a fost printre cei care au dat startul boicotului concursului de la minister. Nu vreau sa comentez mai mult", a spus Felicia Man despre gestul retragerii sale din concursul pentru care urma sa candideze de una singura.

Tot candidate unice au fost si actualele sefe ale inspectoratelor scolare Vrancea si Vaslui, care insa nu au mai intrat sa sustina probele.

Colega sa de la Vaslui, Gabriela Placinta, a refuzat sa spuna de ce s-a retras din concurs, invocand doar atat: "motive personale".

FOTO:Gabriela Placinta, Vaslui

In acelasi mod a procedat si Theodora Sotcan, sefa ISJ Bacau, care este totodata si consilier judetean PSD, care nu a raspuns la telefon pentru a ne preciza motivele pentru care s-a retras din cursa.

La randul sau, seful ISJ Neamt, Viorel Stan, a dat vina pe starea de sanatate pentru retragerea din concurs si ca isi va lua revansa la concursul viitor.

Au fost insa si judete unde se prefigura o adevarata competitie pentru scaunul cel mai inalt din invatamant, dar totul s-a dezumflat in fata colii de examen.

Din judetul Dolj s-au retras din concurs ambii candidati inscri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro