Ministrul Educatiei E-BUSSINESS, Pavel Nastase, face greseli de ortografie elementare. Valoarea operei stiintifice a specialistului PSD: 97 % maculatura
Raportat la totalul de 60 de articole pe care Pavel Nastase si le-a trecut in CV, cele 2 articole indexate ISI reprezinta un procent de 3%. Pavel Nastase este profesor universitar la catedra de Informatica de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice, a fost prorector la ASE si are un doctorat in stiinte, specializare "Calcul economic si cibernetica economica".
Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, isi prezinta CV-ul oficial pe nu mai putin de 14 pagini.
Profesorul de la Academia de Studii Economice insiruie numeroase articole publicate in diverse jurnale.
Potrivit propriei sale biografii, Pavel Nastase a publicat doar doua articole ISI (reviste incluse in Web of Science: Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index si Arts & Humanities Citation Index, care reprezinta fluxul principal de infomatii stiintifice). Aceste articole indexate ISI sunt, de altfel, singurele care conteaza pentru comunitatea stiintifica internationala si sunt citite, citate si dezbatute de comunitatea internationala a cercetatorilor.
Raportat la totalul de 60 de articole pe care Pavel Nastase si le-a trecut in CV, cele 2 articole indexate ISI reprezinta un procent de 3%.
Ceea ce insemana ca doar 3% din munca de cercetare a noului ministru al Educatiei sunt relevante stiintific, restul fiind, mai degraba maculatura.
Probleme cu limba engleza
Pavel Nastase mentioneaza 6 articole indexate in alte baze de date internationale, 3 in reviste cotate B de catre CNCSIS (articole publicate in reviste romanesti). De asemenea, Nastase mai mentioneaza 6 "ISI proceedings", care constituie numarul de conferinte la care a participat ministrul propus al Educatiei si care sunt indexate ISI.
Potrivit specialistilor consultati de catre Romania libera, omul care ar urma sa conduca Educatia nu se ridica, din punct de vedere stiintific, la rangul de profesor universitar.
Pavel Nastase intelege dintr-un discurs in engleza "punctele esentiale cand este utilizata o limba clara si standard si cand este vorba de lucruri familiare in munca, la scoala, in timpul liber".
Potrivit, "Scarii nivelurilor din Cadrul European Comun de Referinta pentru cunoasterea unei Limbi", Pavel Nastase nu ar intelege ceea ce spun vorbitorii in cadrul unei conferinte stiintifice. De asemenea, noul demni... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro