Ministrul Educatiei, despre gradinitele deschise ilegal: Sunt societati comerciale fara legatura cu scoala

Ministrul Educatiei, despre gradinitele deschise ilegal: Sunt societati comerciale fara legatura cu scoala

Din acest motiv, nici colegii mei care se ocupa de acreditare si avizare de functionare pentru gradinite si unitati scolare nu au stiut, ca nu erau, nu existau", a declarat ministrul Educatiei, Adrian Curaj, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de Pro TV, citat de News.ro.

acum 49 luni (17 Apr 2016)

Sunt pseudo-gradinite, ele nu sunt gradinite, practic sunt niste societati comerciale sau altfel organizate, care nu au nicio legatura cu scoala. Din acest motiv, nici colegii mei care se ocupa de acreditare si avizare de functionare pentru gradinite si unitati scolare nu au stiut, ca nu erau, nu existau", a declarat ministrul Educatiei, Adrian Curaj, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de Pro TV, citat de News.ro.

"Realitatea ne spune ca este posibil (sa functioneze gradinitele care nu au autorizatie - n.r.). Am invitat colegii de la Protectia Copilului, care joaca rol in educatie, in grija pentru copil, sa clarificam cum este posibil.

Ministrul Educatiei a adaugat ca exista un ghid on-line unde parintii se pot interesa de statutul scolii sau gradinitei unde ar vrea sa-si inscrie copiii.

"Este on-line un ghid pentru parinti, sa stie ce ar trebui sa faca atunci cand inscriu copilul la o scoala. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro