Ministrul Educatiei anunta o noua clasificare a universitatilor

Ministrul Educatiei anunta o noua clasificare a universitatilor

Cimpeanu: sustinem promovarea in engleza a ofertei universitare "Alaturi de cercetare, partea de educatie este la fel de importanta, sunt importanti de asemenea parametrii care tin de internationalizarea activitatii universitatilor romanesti si in acest sens sustinem universitatile in promovarea unei oferte educationale in limba engleza sau alte limbi de circulatie internationala, care sa poata sa atraga studentii straini inclusiv din tari non UE si, nu in ultimul rand, este prioritara legatura dintre invatamant si piata muncii, criteriul angajabilitatii absolventilor de invatamant superior sa fie criteriul cu o pondere importanta in clasificarea universitatilor", a spus ministru Educatiei.

acum 104 luni (4 Feb 2015)

Oficialul a declarat intr-un interviu acordat agentiei de stiri Agerpres ca universitatile trebuie sa formeze oameni pentru piata muncii si ca noua clasificare a universitatilor, care este asteptata de sistem, "ar trebui sa compare lucruri comparabile".

"Este foarte greu sa compari performanta unei universitati politehnice cu performanta unei universitati de arte, de muzica, trebuie sa avem criterii specifice relevante si pentru domeniul de activitate.

El spune ca odata ce va fi acceptata acceptata aceasta metodologie de clasificare a universitatilor de catre toti cei interesati, ea va fi viabila si va genera predictibilitate si stabilitate a sistemului de invatamant la nivelul de invatamant superior.

In invatamantul universitar exista o asteptare confirmata la nivelul Consiliului National al Rectorilor din Romania cu privire la clasificarea universitatilor, o clasificare care sa fie facuta pe baza unor parametri general acceptati, in al doilea rand a unor parametri care sa fie obiectivi si relevanti pentru aprecierea activitatii unei anumite universitati, a mai adaugat ministrul.

Cimpeanu: sustinem promovarea in engleza a ofertei universitare

"Alaturi de cercetare, partea de educatie este la fel de importanta, sunt importanti de asemenea parametrii care tin de internationalizarea activitatii universitatilor romanesti si in acest sens sustinem universitatile in promovarea unei oferte educationale in limba engleza sau alte limbi de circulatie internationala, care sa poata sa atraga studentii straini inclusiv din tari non UE si, nu in ultimul rand, este prioritara legatura dintre invatamant si piata muncii, criteriul angajabilitatii absolventilor de invatamant superior sa fie criteriul cu o pondere importanta in clasificarea universitatilor", a spus ministru Educatiei. "Este o conditie fara de care universitatile romanesti nu vor putea sa se dezvolt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro