Ministrul Economiei din Rusia a fost retinut pentru ca a primit mita de 2 milioane de dolari

Ministrul Economiei din Rusia a fost retinut pentru ca a primit mita de 2 milioane de dolari

Intr-o declaratie, comisia de ancheta a precizat ca Oulioukaiev a fost arestat ca parte a unei investigatii de coruptie pe scara larga. Oulioukaiev este cel mai inalt oficial rus care a fost retinut, de la tentativa de lovitura de stat din 1991 din vremea URSS.

acum 88 luni (15 Nov 2016)

Intr-o declaratie, comisia de ancheta a precizat ca Oulioukaiev a fost arestat ca parte a unei investigatii de coruptie pe scara larga. Declaratia mentiona ca ministrul Economiei a primit 2 milioane de dolari (1,86 milioane de euro), luni, in schimbul unei evaluari "pozitive" a achizitiei companiei Bashneft de catre gigantul petrolier rus Rosneft, in octombrie anul trecut.

"Oulioukaiev a fost prins in flagrant in timp ce a primit o mita", a spus Svetlana Petrenko, un purtator de cuvant al Comitetului de investigatie, potrivit BBC.

Oulioukaiev a fost arestat dupa ce a fost interogat de catre anchetatori.

Oulioukaiev este cel mai inalt oficial rus care a fost retinut, de la tentativa de lovitura de stat din 1991 din vremea URSS.

Rosneft, care este controlat de guvernul rus, a cumparat 50% din Bashneft pentru 330 miliarde ruble (5 miliarde de dolari), in luna octombrie.

Un purtator de cuvant al Rosneft a declarat agentiei de stiri Tass ca au achizitionat pachetul Bashneft "in conformitate cu legislatia ruseasca pe baza celei mai bune oferte comerciale facute catre banca de operare". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro