Ministrul Dragos Tudorache a anuntat ca DIPI va fi redenumit si transformat intr-o structura militarizata

Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a anuntat, luni, ca a fost finalizata reorganizarea Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), care va purta denumirea de Unitatea de Protectie Interna (UPI). Este foarte important sa avem garantii de integritate", a mai spus ministrul Tudorache, care a explicat ca noua structura va avea un numar mai redus de cadre, posturile degajate fiind redirectionate la Directia Generala Anticoruptie(DGA) si Directia de Operatiuni Speciale(DOS).

acum 86 luni (17 Oct 2016)

Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a anuntat, luni, ca a fost finalizata reorganizarea Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), care va purta denumirea de Unitatea de Protectie Interna (UPI). Potrivit acestuia, proiectul de ordonanta de urgenta va fi pus in dezbatere publica, in cursul zilei, pe site-ul ministerului. Un proiect de ordonanta de urgenta va fi urcat astazi pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne pentru consultare. In mod normal, astfel de documente nu sunt supuse la consultare, dar am considerat important sa las un ragaz cat mai lung posibil pentru exercitiul de transparenta. Am dat instructiuni sa invitam si personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sa vina cu opinii (..) Pana la finalul acestei saptamani, vrem sa colectam cat mai multe comentarii si sa avem timp sa le integram pentru varianta finala a textului, pe care o voi supune atentiei colegilor din Guvern la sedinta viitoare de guvern", a declarat ministrul Dragos Tudorache.

"Pot sa va confirm ca da, optiunea finala a mea si a conducerii MAI a fost de a organiza ca o structura militarizata. Am facut aceasta optiune pentru a asigura rigoare in modul in care aceasta structura va opera, va gestiona informatia, dar si pentru garantiile de integritate pe care o astfel de structura le ofera. Este foarte important sa avem garantii de integritate", a mai spus ministrul Tudorache, care a explicat ca noua structura va avea un numar mai redus de cadre, posturile degajate fiind redirectionate la Directia Generala Anticoruptie(DGA) si Directia de Operatiuni Speciale(DOS).

"Pe zona de competente, obiectivul nostru principal a fost sa eliminam suprapunerile de competenta (...). Pe zona de ordine publica, noua competenta, astept o interactiune si mod de actiune integrat intre noua unitate si celelalte structuri ale MAI. Din punctul meu de vedere, se ajunsese la o izolare foarte mare.(...) A treia zona de competenta este cea de gestiune a documente... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro