Ministrul demisionar al Culturii critica deciziile PSD: Evaluarea, un pretext. Nu poti avea autoritate cand propriul partid te umileste

Ministrul demisionar al Culturii critica deciziile PSD: Evaluarea, un pretext. Nu poti avea autoritate cand propriul partid te umileste

Te lupti si cu partidul, care genereaza asteptari irationale, te lupti si cu aparatul de lucru din minister, care nu mai recunoaste autoritatea ministrilor, fiindca stie ca peste trei luni sau peste sase luni, ministrul pleaca si el nu pateste nimic", a mai scris Vulpescu. El este de acord cu evaluarile, sustinand ca este nevoie de ele, de analize de sistem care sa ofere solutii.

acum 36 luni (28 Jun 2017)

Ionut Vulpescu a publicat miercuri un mesaj cu titlul "Solidaritate fara solidaritate", in care se intreaba "ce se mai intelege prin unitate", avand in vedere, dupa cum spune el, a fost dezvoltata in partid o "periculoasa cultura a conflictului".

"Ma intreb ce mai intelegem prin solidaritate si prin unitate, ce continut mai dam acestor deziderate, in contextul din ultimele saptamani, care au pus PSD in fata unor slabiciuni pe care am preferat sa le trecem cu vederea in euforia castigarii alegerilor. Iar slabiciunile nu pot fi depasite doar cu solidaritate, oricat de solidari am fi.

Motivul acestui reinnoit apel la solidaritate este unul, spune el, "care devenise evident de ceva vreme: am dezvoltat si noi in partid o periculoasa cultura a conflictului". Cata vreme organisme importante de conducere colectiva a partidului, in primul rand Biroul Permanent National si Consiliul National, sunt ocolite, nu poate fi vorba de asa ceva. Este nevoie de dialog, de consultarea permanenta a bazei partidului, de luarea deciziilor impreuna cu ea". "Daca era un lucru serios, ea trebuia discutata in departamentele Consiliului National, odata cu alte aspecte ale guvernarii, inclusiv in legatura cu programul de guvernare. In cazul in care se impuneau schimbari in echipa guvernamentala, ele se puteau face fara umilirea unor oameni, acuzati de lipsa de performanta dupa un simulacru de analiza, in care ei n-au fost ascultati. Acum ne pregatim intens pentru viitoarea , posibil la fel de arbitrara, la fel de ipocrita. Isi inchipuie cineva ca o administratie centrala, care gestioneaza o tara cu 20 de milioane de locuitori, poate schimba ceva fundamental in trei-patru-cinci luni, cand un simplu act administrativ dureaza cu lunile pana poate fi elaborat si aplicat, in infernul birocratic care a ajuns Romania?".

Schimbarile dese

"Schimband din trei in trei luni ministrii, de ani buni, aparatul de lucru ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro