Ministrul de Interne, Petre Toba, si-a dat DEMISIA dupa ce i-a cerut-o premierul. DNA il suspecteaza de CORUPTIE. Toba ar fi ascuns probe care atestau cheltuirea nelegala a fondurilor serviciului secret DIPI

Din probele cauzei a reieşit că au fost cumpărate bunuri care nu au nicio legătură cu interesul general de maximă importanță pentru care au fost alocate fondurile operative (căsuțe de păpuși cu nisipar și tobogan, in valoare de 7.000 lei, cărți de joc, darts cu săgeți, arcuri de tir, plase de tir, mingii de volei in valoare de circa 4.000 lei, bandă de alergare, in valoare de circa 12.000 lei, cuptor electric, in valoare de circa 17.000 lei, stilouri in valoare de 13.000 lei, uniforme de chestor, pavele, cărți in ediții de lux, legate in piele, pe comandă, mese festive ale ofițerilor neoperativi ai D.I.P.I.

acum 45 luni (2 Sep 2016)

UPDATE ora 19.40 Ministrul de Interne, Petre Tobă, și-a dat demisia

Intr-un comunicat de presă, Petre Tobă a precizat: "Am decis să-mi prezint demisia Primului ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne intr-un scandal public in prag de alegeri. Resping cu tărie acuzațiile aduse și sunt la dispoziția organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situații.

----

Procurorii anticorupţie au solicitat ieri preşedintelui Romaniei să incuviinţeze inceperea urmării penale impotriva ministrului de Interne Petre TOBĂ. Direcţia Naţională Anticorupţie susține că demnitarul a refuzat să desecretizeze documente care atestau cheltuirea nelegală a fondurilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), serviciul secret al Internelor.

Solicitarea vine după ce şase șefi ai DIPI și 18 ofițeri inalți ai departamentului de informaţii au fost puşi sub acuzare pentru că ar fi decontat nelegal bani destinați acțiunilor operative. La randul său, in calitatea de ministru de Interne, Petre Tobă ar refuzat desecretizarea documentelor pentru a-i impiedica pe anchetatori să probeze deturnarea fondurilor serviciului secret, susţine Direcţia Naţională Anticorupţie. Cat mai rămane in Guvern ministrul de Interne

Banii serviciului secret al Internelor au fost cheltuiți pe limuzina folosită de predecesorul lui Tobă, fostul ministru Gabriel Oprea, impotriva căruia DNA a solicitat, de asemenea, ieri urmărirea penală pentru decesul poliţistului Bogdan Gigină. Sumele delapidate de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă ar fi fost cheltuite şi pentru dotarea cu jacuzzi și canapele a cabinetului ministrului, pentru cadouri făcute lui Gabriel Oprea (parfum de 3.700 lei, ceas de 5.000 de lei), pentru protocol, pentru sponsorizarea unei baze sportive, a unei grădinițe.

Petre Tobă a fost implicat in mai multe scandaluri de corupție, d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro