Ministrul de Interne: "DNA va declansa destul de curand actiunea penala in cazul lui Petre Toba, iar atunci acesta va fi pus la dispozitie"

Ministrul de Interne:

In 9 septembrie, DNA i-a adus la cunostinta lui Petre Toba ca este urmarit penal, in acelasi dosar fiind cercetate alte 24 de persoane - sefi si angajati din Departamentul de Informatii si Protectie Interna - suspecte de deturnare de fonduri, delapidare, abuz in serviciu, fals si uz de fals.

acum 50 luni (19 Sep 2016)

"Toba este incadrat ca consilier. In momentul in care se declanseaza actiunea penala, in acel moment domnul Toba va fi pus la dispozitie", a spus Tudorache, intrebat care este situatia fostului ministru al Internelor.

Potrivit news.ro, Tudorache a intrebat la DNA daca s-a pus in miscare actiunea penala fata de Toba, iar raspunsul a fost negativ.

Toba a demisionat din functie pe 1 septembrie

Dragos Tudorache, succesorul lui Petre Toba la conducerea MAI, spunea, saptamana trecuta, ca masurile in cazul fostului ministru al Internelor vor fi luate in functie de evolutia anchetei penale, in prezent acesta fiind consilier la MAI.

Petre Toba a demisionat in 1 septembrie din functia de ministru al Internelor, dupa ce DNA a anuntat ca au fost demarate procedurile de incepere a urmaririi penale pentru favorizarea infractorului, intrucat ar fi refuzat sa demareze procedurile de declasificare a documentelor DIPI care ar fi atestat cheltuielile nelegale din fondurile operative.

In 9 septembrie, DNA i-a adus la cunostinta lui Petre Toba ca este urmarit penal, in acelasi dosar fiind cercetate alte 24 de persoane - sefi si angajati din Departamentul de Informatii si Protectie Interna - suspecte de deturnare de fonduri, delapidare, abuz in serviciu, fals si uz de fals. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro