Ministrul de Finante: Fara un alt acord cu FMI

Cred ca Romania este suficient de stabila si are destul de multi profesionisti astfel incat sa putem sa avem aceasta pretentie de la noi insine ca ne descurcam si fara a fi in continuare ghidati, pentru ca nu intotdeauna ghidajul care merge intr-o tara se aplica si in Romania.

acum 61 luni (25 Dec 2014)

"Din punctul meu de vedere, la sfarsitul lunii septembrie, cand se va incheia actualul acord, nu vad un alt motiv pentru a prelungi acordul", a afirmat Valcov.

Darius Valcov a spus in aceasta saptamana ca un nou acord cu FMI nu este o prioritate si ca Romania este suficient de stabila pentru a se descurca fara a fi ghidata. Cred ca Romania este suficient de stabila si are destul de multi profesionisti astfel incat sa putem sa avem aceasta pretentie de la noi insine ca ne descurcam si fara a fi in continuare ghidati, pentru ca nu intotdeauna ghidajul care merge intr-o tara se aplica si in Romania. M-as bucura foarte mult ca Romania sa inceapa sa isi traiasca visul ei, sa incercam sa nu mai traim doar prin visul altora", declara luni seara ministrul Finantelor, la Romania TV. Eu, cand am jurat la investire, si ca ministru al Bugetului, si ca ministru al Finantelor Publice, am jurat pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, nu am jurat pentru acord cu FMI sau euro in 2019. Acestea pot fi consecinte, dar noi trebuie sa gandim si sa ne concentram pe ceea ce ne-am propus si pe ceea ce am jurat si pe ceea ce ne-am asumat. Daca aceasta cale coincide cu un nou tratat, cu toate aceste conditionalitati, sunt de acord, dar haide sa vedem care sunt toate variantele si toate mijloacele prin care putem ajunge un popor mai dezvoltat", a subliniat Darius Valcov.

Actualul acord stand-by este cel de-al zecelea incheiat de Romania cu FMI in ultimii 23 de ani si al treilea acord solicitat de Romania FMI de la declansarea crizei economice in 2009. Aranjamentul se deruleaza pe 24 de luni si are o valoare de aproximativ 1,98 miliarde de euro (1,75 miliarde DST — Drepturi Speciale de Tragere — n.r.) pentru Romania. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro