Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, anunta ca "tine sa continue colaborarea cu Alina Cojocaru si Johan Kobborg"

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, anunta ca

In dialog cu ei si cu reprezentanti ai Operei Nationale se cauta in acest moment solutii care sa reflecte intentia Ministerului de a respecta calitatea actului artistic, libertatea de creatie si caracterul international al proiectelor Operei si care sa raspunda, in acelasi timp, nevoilor tuturor categoriilor de artisti si creatori care in acest moment fac parte din echipa Operei Nationale Bucuresti.

acum 80 luni (14 Apr 2016)

"Ma distantez de afirmatiile cu tenta nationalista, xenofobe si antieuropene care au circulat in spatiul public in ultimele zile, declansate in urma tensiunilor de la Opera Nationala Bucuresti. Aceste afirmatii nu sunt reprezentative nici pentru echipa actuala a Ministerului Culturii, nici pentru sistemul creativ din Romania", scrie Vlad Alexandrescu pe contul de Facebook, dupa doua zile de la protestul de la Opera, in care balerinii straini au fost huiduiti de cativa angajati ai Operei.

Ministrul Culturii precizeaza ca va continua negocierile, astfel incat sa poata identifica o solutie: " Ministerul Culturii tine sa continue colaborarea cu Alina Cojocaru si Johan Kobborg care au adus o contributie artistica remarcabila pe plan international. In dialog cu ei si cu reprezentanti ai Operei Nationale se cauta in acest moment solutii care sa reflecte intentia Ministerului de a respecta calitatea actului artistic, libertatea de creatie si caracterul international al proiectelor Operei si care sa raspunda, in acelasi timp, nevoilor tuturor categoriilor de artisti si creatori care in acest moment fac parte din echipa Operei Nationale Bucuresti. Ca arhitect al sistemului cultural public, Ministerul intentioneaza sa foloseasca aceasta ocazie pentru a relansa si recalibra relatia dintre creatori si administratie in sanul institutiilor din subordinea sa.

Iata textul integral al postarii lui Vlad Alexandrescu de pe facebook:

"Ma distantez de afirmatiile cu tenta nationalista, xenofobe si antieuropene care au circulat in spatiul public in ultimele zile, declansate in urma tensiunilor de la Opera Nationala Bucuresti. In dialog cu ei si cu reprezentanti ai Operei Nationale se cauta in acest moment solutii care sa reflecte intentia Ministerului de a respecta calitatea actului artistic, libertatea de creatie si caracterul international al proiectelor Operei si care sa raspunda, in acelasi timp, nevoilor tuturor ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro