Ministrul Comunicatiilor starneste un scandal cu profesorii

"Ministrul Bostan reuşeşte de asemenea să jignească dascălii, spunand că unii dintre ei işi bat joc de meseria lor, fapt care ni se pare, dincolo de orice alte comentarii pe care am putea să le facem şi pe care domnul respectiv le merită - pur şi simplu descalificant. In momentul de faţă deficitul bugetar prognozat este de 3%, anul viitor este o prognoză care spune că e undeva de 3,6%, cu toate măririle date de Parlamentul actual, care a tot dat, ceea ce inseamnă posibilitatea intrării Romaniei intr-o procedură de deficit bugetar excesiv.

acum 79 luni (29 Jun 2016)

UPDATE 21.51: Eurodeputatul PSD Emilian Pavel şi liderul TSD Gabriel Petrea cer premierului Dacian Cioloş demiterea ministrului Comunicaţiilor, Marius Bostan, pentru afirmaţiile sale referitoare la sistemul de educaţie, informează Agerpres. Domnul Bostan probabil că nu ştie, dar dreptul la educaţie gratuită este prevăzut in Constituţia Romaniei, pe langă multe alte tratate şi convenţii europene sau internaţionale la care ţara noastră este parte. De asemenea, este foarte posibil ca domnul Bostan să nu ştie, dar există părinţi care nu işi pot permite să plătească 100 de lei pe lună pentru un drept fundamental.

Cei doi afirmă că sunt siguri că declaraţia ministrului Bostan nu reprezintă nici opinia premierului Cioloş şi nici poziţia oficială a Guvernului.

"Ministrul Bostan reuşeşte de asemenea să jignească dascălii, spunand că unii dintre ei işi bat joc de meseria lor, fapt care ni se pare, dincolo de orice alte comentarii pe care am putea să le facem şi pe care domnul respectiv le merită - pur şi simplu descalificant. Sperăm, suntem siguri de fapt, că ea nu reprezintă nici opinia dumneavoastră şi nici poziţia oficială a guvernului.

"Stimate domnule Prim-ministru, avalanşa de prostii emise astăzi de către un membru al cabinetului pe care il conduceţi vă obligă, in opinia noastră, să acţionaţi de urgenţă. Nu credem că are rost să vă reţinem acum cu argumente evidente, pe care dumneavoastră, prin experienţa naţională şi europeană pe care o aveţi, le ştiţi foarte bine. Ele pot face referire la natura unui drept fundamental, la implicaţiile umane şi sociale ale năstruşniciei domnului Bostan, la faptul că aşa zisa mentalitate comunistă privind invăţămantul gratuit este de fapt o practică generalizată la nivel european şi mondial, la faptul că educaţia nu este un serviciu şi la multe altele", mai spun cei doi reprezentanţi PSD.

----------- Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro