Ministrul Comunicatiilor: Posta Romana va fi capitalizata cu 170 de milioane lei in acest an

Ministrul Comunicatiilor: Posta Romana va fi capitalizata cu 170 de milioane lei in acest an

Compania a inregistrat, in primele sase luni din 2016, un profit brut de 19,6 milioane de lei (4,4 milioane de euro), in crestere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut.

acum 72 luni (4 Apr 2017)

Intr-un interviu acordat News.ro, in februarie, Jianu a subliniat importanta capitalizarii Postei Romane, in conditiile in care piata de e-commerce este in crestere, iar Posta poate ontine venituri consistente in acest sector.

Daca statul ar investi circa 170 milioane de lei, compania ar deveni profitabila, considera Jianu.

"Compania are nevoie de acesti bani, care sunt prevazuti in bugetul de stat. Cu o crestere a capitalului de 170 milioane lei, situatia companiei se poate imbunatati semnificativ", a mai spus el.

In februarie, ministrul a declarat ca trebuie facute investitii in centre automate de triaj, fara de care Posta nu poate sa intre in retelele mari de coletarie si sa fie conforma cu standardele solicitate de ceilalti operatori. Marele avantaj al companiei, potrivit lui Jianu, este o retea foarte mare, care permite Postei sa ofere servicii catre populatie in zone unde nu sunt prezenti alti competitori, mai ales in zona de servicii financiare.

La finalul lui 2015, Posta Romana avea datorii totale de 645,6 milioane lei (143,5 milioane euro).

Compania a inregistrat, in primele sase luni din 2016, un profit brut de 19,6 milioane de lei (4,4 milioane de euro), in crestere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro