Ministrul Apararii, ministrul Economiei si seful statului major au discutat, miercuri, cu seful Executivului. Premierul Tudose: Ne respectam angajamentul de a cheltui 2% din PIB pentru inzestrarea Armatei

Defense Security Cooperation Agency a anuntat ca Guvernul Romaniei a solicitat vanzarea a sapte sisteme Patriot, in solicitare fiind incluse, printre altele, echipamentul de comunicatii, instrumente si echipamente de testare, echipamente de suport, generatoare, documentatie tehnica, echipamente de antrenament, piese de schimb, instruirea personalului, servicii de suport tehnic si logistic, valoarea totala a programului fiind de 3,9 miliarde de dolari.

acum 37 luni (12 Jul 2017)

UPDATE 15.45: Seful Executivului, Mihai Tudose, a declarat, dupa intrevederea cu ministrul Apararii si ministrul Economiei, ca Guvernul va respecta angajamentul de a cheltui 2% din PIB pentru inzestrarea armatei.

Potrivit sursei citate, premierul si cei doi ministri "au analizat necesarul de inzestrare a Armatei, in raport cu capacitatea actuala si viitoare a industriei romanesti de aparare".

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, si seful statului major, au fost chemati, miercuri, la Guvern de premierul Mihai Tudose, pentru a discuta despre inzestrarea Armatei, cat si despre achizitionarea de rachete Patriot, informeaza News.ro.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat posibila vanzare a sistemului defensiv de rachete Patriot catre Romania, inclusiv suport tehnic si echipamente, costul estimativ fiind de 3,9 miliarde de dolari.

Defense Security Cooperation Agency a anuntat ca Guvernul Romaniei a solicitat vanzarea a sapte sisteme Patriot, in solicitare fiind incluse, printre altele, echipamentul de comunicatii, instrumente si echipamente de testare, echipamente de suport, generatoare, documentatie tehnica, echipamente de antrenament, piese de schimb, instruirea personalului, servicii de suport tehnic si logistic, valoarea totala a programului fiind de 3,9 miliarde de dolari. Pentru implementarea acestui acord va fi necesar ca aproximativ 30 de reprezentanti ai Guvernului SUA si 40 de reprezentanti ai contractorilor sa se deplaseze in Romania, pentru instalarea echipamentelor, verificarea sistemului, instruire si support tehnic si logistic.

Premierul Mihai Tudose a explicat, miercuri, ca problemele privind inzestrarea Armatei din CSAT nu au pornit de la nealocarea banilor in bugetul MApN, ci de la cum vor fi acestia cheltuiti, urmand sa aiba o discutie cu conducerea ministerului saptamana aceasta sau cea viitoare.

Planul pentru inzestrarea Armatei a fost retras de pe ordinea de... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro