Ministrul Apararii: Am vorbit in Guvern despre un asa-numit Schengen militar

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a declarat sambata, la Adunarea Parlamentara NATO ca "suntem foarte constienti de procedurile birocratice de la granite", motiv pentru care in Guvern s-a discutat despre un asa-numit Schengen militar.

acum 36 luni (7 Oct 2017)

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a declarat sambata, la Adunarea Parlamentara NATO ca "suntem foarte constienti de procedurile birocratice de la granite", motiv pentru care in Guvern s-a discutat despre un asa-numit Schengen militar. Suntem foarte constienti de procedurile birocratice de la granitele Romaniei, de aceea am insistat si am vorbit si in Guvernul nostru, am discutat despre un asa-numit Schengen militar, fara a vorbi de Schengen-ul insusi. Daca trebuie sa discutam despre un Schengen militar sa revenim la agenda Schengen-ului insusi sa o discutam inca o data. Acesta este un aspect important pentru noi in eforturile noastre de a dovedi ca suntem un partener de incredere pentru Alianta, dar si pentru SUA", a spus Fifor in Comisia pentru aparare si securitate din cadrul celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunarii Parlamentare a NATO, care are loc la Palatul Parlamentului, relateaza Agerpres.

In alta ordine de idei, ministrul Apararii a vorbit si despre dotarile navale ale Romaniei.

"Urmarim si reinnoirea capacitatilor maritime, programul nostru de dotare, unul dintre cele 8 programe aprobate, se refera la patru corvete care vor fi produse aici, in Romania, cel putin vrem sa le producem in Romania, printr-un program de cooperare industriala. Nimeni nu poate vorbi de a infrunta cu acestea capacitatile flotei rusesti care este destul de prezenta in regiunile Marii Negre, dar credem ca rolul nostru este de a descuraja aici in regiunile Marii Negre, de aceea vrem sa ne consolidam si fortele navale. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro