Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, dupa incidentul cu Dmitri Rogozin: Romania este obligata sa consolideze flancul estic al NATO

Chestionat daca, in contextul desfasurarii celui mai mare exercitiu militar NATO si dupa amenintarea vicepremierului rus, romanii ar trebui sa se teama, ministrul Apararii a replicat: "Eu cred ca trebuie sa ne vedem de treburile noastre, sa ne asiguram dezvoltarea economica si in acelasi timp sa facem ce este necesar pentru a avea mai multa securitate si a putea si descuraja anumite actiuni ostile.

acum 83 luni (29 Jul 2017)

Situatia de securitate din zona Marii Negre obliga Romania sa consolideze flancul estic al NATO, sa faca achizitiile potrivite pentru Armata, a declarat sambata ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu. Situatia de securitate din zona Marii Negre ne obliga sa consolidam flancul estic al Aliantei, sa facem achizitiile potrivite pentru inzestrarea armatei romane".

Tutuianu a spus ca a vazut si declaratiile ambasdorului rus la Bucuresti, care "incearca o justificare a unor tipuri de actiuni pe care le promoveaza in zona".

Chestionat daca, in contextul desfasurarii celui mai mare exercitiu militar NATO si dupa amenintarea vicepremierului rus, romanii ar trebui sa se teama, ministrul Apararii a replicat: "Eu cred ca trebuie sa ne vedem de treburile noastre, sa ne asiguram dezvoltarea economica si in acelasi timp sa facem ce este necesar pentru a avea mai multa securitate si a putea si descuraja anumite actiuni ostile. Si cand am discutat despre rachete, am spus ca ele reprezinta si un element care consolideaza securitatea nationala, dar si un element de descurajare a unor posibile actiuni". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro