Ministrul Agriculturii explica de ce este nevoie de zootehnizarea Romaniei

Pe de alta parte, sustine oficialul, extrem de importanta este suprafata de pajisti a tarii, care in prezent este de 4,8 milioane hectare, motiv pentru care "trebuie valorificata de cele doua specii, respectiv, ovina si taurina de carne".

acum 64 luni (24 Sep 2017)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sambata, la Iasi ca este nevoie de zootehnizarea Romaniei pentru ca deja, in productia vegetala, randamentele sunt remarcabile, potrivit Agerpres.

"In Romania, spuneam de fiecare data si o spun si acum, se cultiva 2,5 milioane de hectare cu porumb, fiind cea mai mare suprafata cultivata din Uniunea Europeana. Si randamentele de anul acesta si din viitori ani vor fi din ce in ce mai mari.

Pe de alta parte, sustine oficialul, extrem de importanta este suprafata de pajisti a tarii, care in prezent este de 4,8 milioane hectare, motiv pentru care "trebuie valorificata de cele doua specii, respectiv, ovina si taurina de carne". Avem instrumente prin subventiile care sunt destul de consistente la aceasta data, in asa fel incat efectivele de animale sa creasca si sa putem valorifica aceasta resursa, pajistile", a mai spus Petre Daea. Cu acest prilej, oficialul s-a declarat impresionat de modul in care a fost organizat evenimentul. Ma bucur foarte mult si sunt extrem de multumit de faptul ca am putut sa ajung. Am vazut totul la locul lui si cu oameni care isi dau mana, intelegand aici producatorii de tehnica agricola si lucratorii pamantului, fermierii. Am vazut si expozitia de taurine si expozitia de ovine si de caprine, am vazut deci o parte din zootehnie. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro