Ministrul Agriculturii are probleme cu "pornirea sistemului de irigatii"

Ministrul Agriculturii are probleme cu

MADR dispune de peste un miliard de euro pana in 2020 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a elaborat un proiect de hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare, prin care Ministerul Agriculturii are alocari pentru perioada 2016-2020 in suma de 1,015 miliarde euro necesara reabilitarii infrastructurii principale de irigatii.

acum 78 luni (20 May 2017)

Problema cea mai mare privind irigatiile se afla, potrivit ministrului Petre Daea, in sudul tarii, cu toate ca Programul National de Irigatii are cele mai mari alocari dintre toate programele gestionate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

"Cea mai mare problema a agriculturii este aceea de a da drumul la sistemul de irigatii, evident in partea de sud a tarii. Anul acesta am pornit cu cele 40 de amenajari, ceea ce inseamna, pana in anul 2020, 1,3 milioane hectare de irigatii", a spus ministrul.

In urma cu o saptamana, AFIR anunta ca a crescut suprafata acoperita cu sisteme de irigatii viabile economic de la 823.130 hectare la 1,8 milioane hectare, conform studiului "Actualizarea strategiei investitiilor in sectorul irigatiilor".

Un studiu efectuat de recent de PwC arata insa ca Romania este mult in urma altor tari europene si din punctul de vedere al sistemului de irigatii, in conditiile in care secetele afecteaza frecvent peste 50% din terenul agricol, dar numai 12% din terenul agricol dispune de irigatii viabile. MADR dispune de peste un miliard de euro pana in 2020 Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a elaborat un proiect de hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare, prin care Ministerul Agriculturii are alocari pentru perioada 2016-2020 in suma de 1,015 miliarde euro necesara reabilitarii infrastructurii principale de irigatii. CE a cerut Romaniei sa foloseasca banii europeni pentru irigatii In vara anului trecut, vicepresedintele pentru investitii al Comisiei Europene a adus critici cu privire la modul in care Romania avanseaza proiectele private sau in parteneriat public-privat finantate prin Fondul European pentru Investitii Strategice, criticate find si bancile din Romania, din cauza lipsei de interes cu privire la creditarea intreprinderilor mici si mijlocii prin planul Juncker.

Acesta a sugerat ca promotorii romani de proiecte ar putea cere fina... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro