Ministerul Sanatatii a inceput evaluarea spitalelor la risc seismic: "O catastrofa similara celei din Italia ar fi o provocare majora"

Ministerul Sanatatii a inceput evaluarea spitalelor la risc seismic:

Cate victime a facut cutremurul din Italia In urma cutremurului cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, care a zguduit miercuri dimineata mai multe localitati din centrul Italiei, cel putin 247 de persoane si-au pierdut viata, potrivit ultimului bilant provizoriu anuntat, joi dimineata, de autoritatile italiene.

acum 49 luni (25 Aug 2016)

Potrivit Ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, problemele nu ar fi legate de mobilizarea personalului medical, care este "exemplara", a precizat oficialul pentru news.ro. In momentul acesta, cred ca o catastroda de genul acesta ar fi o provocare majora pentru sistemul de sanatate. Pentru ca, asa cum stim cu totii, avem multe spitale vechi, Nu ma refer la mobilizarea echipei medicale si de interventie in situatii de criza, in catastrofe. De aceea, in urma cu o saptamana am inceput evaluarea infrastructurii spitalelor pentru a vederea care este situatia din punct de vedere al riscului sismic", a spus ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Cate victime a facut cutremurul din Italia

In urma cutremurului cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, care a zguduit miercuri dimineata mai multe localitati din centrul Italiei, cel putin 247 de persoane si-au pierdut viata, potrivit ultimului bilant provizoriu anuntat, joi dimineata, de autoritatile italiene. Peste 2.500 de oameni au ramas fara adapost, in conditiile in care localitatile Amatrice, Accumoli si Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe fata Pamantului. Alti zece romani sunt adapostiti la o tabara de sinistrati, a anuntat Ministerul de Externe, joi dimineata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro