Ministerul Sanatatii a cerut buget mai mare pentru 2015, pentru a include cresterile salariale si bursele promise

Ministerul Sanatatii a cerut buget mai mare pentru 2015, pentru a include cresterile salariale si bursele promise

"Asa cum am spus, in buget includem si partea de testare a hipoacuziei la nou-nascuti si luam in calcul si o suplimentare de buget pentru programul de cancer, dar ne gandim sa introducem partea de testare genetica pentru bolnavii de cancer.

acum 70 luni (25 Nov 2014)

La medicamente, nu am vorbit de suplimentarea de buget, pentru ca noile molecule nu au adus cheltuieli suplimentare de buget", a declarat Banicioiu la o conferinta organizata de Mediafax.

"Noi am cerut un buget mai mare si discutam cu Ministerul de Finante. L-am fundamentat foarte bine si trebuie sa avem o colaborare foarte buna institutionala, dar si a ministrilor de resort. Am solicitat o crestere si ma astept ca bugetul sa fie peste 4,4 - 4,5 milioane de lei", a completat ministrul.

Programul de FIV, reintrodus de la anul

Potrivit acestuia, programul de fertilizare in vitro ar putea fi reintrodus de la anul.

"Asa cum am spus, in buget includem si partea de testare a hipoacuziei la nou-nascuti si luam in calcul si o suplimentare de buget pentru programul de cancer, dar ne gandim sa introducem partea de testare genetica pentru bolnavii de cancer. Si la programul de transplant ne gandim la suplimentarea veniturilor. Proiectul de buget are in calcul si cresterile salariale propuse, dar si bursele pentru medicii rezidenti", a completat oficialul. De asemenea, alte tipuri de cancer ar putea beneficia de astfel de testari.

Lista de medicamente, reactualizata

In cadrul aceleiasi dezbateri, ministrul Sanatatii a precizat ca pana la sfarsitul acestui an va fi facuta a treia actualizare a listei de medicamente.

"Pana la final de an, urmeaza o a treia actualizare a listei si cred eu ca, din acest punct de vedere, putem fi relativ multumiti ca lucrurile incep sa intre in normal. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro