Ministerul Justitiei promite la CEDO bratari electronice si peste 8.000 de locuri noi in puscarii

Ministerul Justitiei promite la CEDO bratari electronice si peste 8.000 de locuri noi in puscarii

Apoi se doreste crearea unui numar de 8.095 locuri noi de detentie si modernizarea a altor 1.351, investitiile fiind finantate de la buget sau cu imprumut extern.

acum 75 luni (17 Jan 2018)

In prealabil, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a avut o intrevedere cu presedintele CEDO, Guido Raimondi, referitoare la foaia de parcurs pentru indeplinirea cerintelor hotararii-pilot privind conditiile din penitenciarele romanesti. Cu o intarziere de peste 24 de ore, Ministerul Justitiei a comunicat rezultatele intalnirii si a facut public planul pe care il are pentru imbunatatirea conditiilor de detentie.

Conform documentului, printre alte masuri, pana in semestrul ll 2018 urmeaza sa se introduca masura supravegherii electronice in cazul unor detinuti care ies din unitatea de detentie din diverse motive cum ar fi consultul medical sau permisiile. Apoi se doreste crearea unui numar de 8.095 locuri noi de detentie si modernizarea a altor 1.351, investitiile fiind finantate de la buget sau cu imprumut extern. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro