Ministerul Educatiei pune semn de egalitate intre respinsi si promovati

Ministerul Educatiei pune semn de egalitate intre respinsi si promovati

Peste 600 de directori si directori adjuncti de scoala care nu au participat la concurs sau au picat examenul organizat anul trecut de Ministerul Educatiei pentru ocuparea acestor functii au fost repusi, luni, in functie de catre ministrul Educatiei, Pavel Nastase, prin detasare. Un nou concurs, organizat pana pe 14 august Cele 2.346 de posturi de director si cele de 1.136 de director adjunct ramase vacante in urma concursului vor fi ocupate temporar, pentru cateva luni, de persoane detasate in interesul invatamantului, iar pana la data de 14 august 2017,va fi organizat un nou concurs, potrivit Ministerului Educatiei Nationale.

acum 64 luni (9 Jan 2017)

Peste 600 de directori si directori adjuncti de scoala care nu au participat la concurs sau au picat examenul organizat anul trecut de Ministerul Educatiei pentru ocuparea acestor functii au fost repusi, luni, in functie de catre ministrul Educatiei, Pavel Nastase, prin detasare. Asta, dupa ce vineri Nastase a transmis inspectoratelor scolare judetene o derogare de la metodologia de concurs.

"Au ramas foarte multe locuri vacante in urma acestui concurs, conform metodologiei, aceste locuri au fost ocupate de persoane care au fost propuse de catre consiliile profesorale impreuna cu inspectorul general si consiliul de administratie. S-a ajuns intr-o situatie de blocaj saptamana trecuta, in care, chiar in urma acestor numiri facute pe locurile vacante, un numar de vreo 380 de posturi de directori si vreo 300 de posturi de directori adjuncti nu puteau fi ocupate pentru ca nu dorea nimeni sa ocupe aceste posturi. Inspectorii generali care aveau misiunea de a rezolva aceasta chestiune nu gaseau persoane care sa ocupe aceste posturi. In acest context, am considerat necesar, in urma consultarii si cu sindicatele si cu ceilalti colegi din minister, sa luam decizia aceasta, sa nu lasam scoala, incepand de astazi, fara conducere", a explicat ministrul care sustine ca pe data de 14 august, va fi un nou concurs pentru ca la 1 septembrie 2017 toate posturile de directori generali si de directori adjuncti din invatamantul preuniversitar sa fie ocupate prin concurs. De ce nu este bine ce se intampla: persoanele care nu au promovat concursul sunt dovedit nepotrivite pentru functia respectiva si in Romania discutam mult despre calitatea educatiei, despre cat de nepotrivita este pe alocuri infrastructura scolara. Nu s-a vrut candidatul propus de mine, dar nici celalalt nu a castigat, astfel incat am ramas tot eu.

Ordin semnat, dar vizibila numai nota

Toate cele 666 de posturi ramase vacante, la nivel de tara, in urma concursului... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro