Ministerul Educatiei: Pana in acest moment nu a fost inregistrata nici o solicitare de retragere a titlului de doctor

Ministerul Educatiei: Pana in acest moment nu a fost inregistrata nici o solicitare de retragere a titlului de doctor

La nivelul Directiei Generale Invatamant Superior nu a fost inregistrata oficial, pana in acest moment, nici o solicitare de retragere a titlului de doctor in sensul prevederilor Ordonantei de Urgenta (OUG 94/2014), a transmis Ministerul Educatiei intr-un raspuns la o solicitare a ziarului "Adevarul". Contactat de "Adevarul, ministrul Educatiei Ministrul, Sorin Cimpeanu, a declarat ca, de fapt, exista doua cereri de retragere, una este pentru o diploma de licenta, a unui absolvent a Universitatii Politehnice din Bucuresti, si a doua este o diploma postuniversitara a unui absolvent a Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE), iar a treia cerere a fost retrasa.

acum 100 luni (28 Jan 2015)

La nivelul Directiei Generale Invatamant Superior nu a fost inregistrata oficial, pana in acest moment, nici o solicitare de retragere a titlului de doctor in sensul prevederilor Ordonantei de Urgenta (OUG 94/2014), a transmis Ministerul Educatiei intr-un raspuns la o solicitare a ziarului "Adevarul".

Persoanele care doresc sa-si retraga titlul de doctor in conformitate cu reglementarile facute prin OUG 94 nu pot inca sa depuna cerere la Ministerul Educatiei, "intrucat respectivele proceduri prevazute de ordonanta la art.

Contactat de "Adevarul, ministrul Educatiei Ministrul, Sorin Cimpeanu, a declarat ca, de fapt, exista doua cereri de retragere, una este pentru o diploma de licenta, a unui absolvent a Universitatii Politehnice din Bucuresti, si a doua este o diploma postuniversitara a unui absolvent a Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE), iar a treia cerere a fost retrasa. Ministrul a mai spus ca premierul Victor Ponta nu a depus pana acum o cerere de retragere a titlului de doctor.

Cimpeanu a precizat acum doua saptamani, la Reuniunea Consiliului National al Rectorilor, ca nu poate retrage niciun titlu de doctor fiindca nu s-a aprobat inca metodologia care reglementeaza modul in care se poate face asta, momentan existand numai o ordonanta de urgenta in acest sens.

"Cert este ca am primit deja inca trei solicitari de renuntare la titlu de la ASE, Politehnica, dar si un master.

Ordonanta plagiatului

In spiritul traditiei guvernelor conduse de Victor Ponta de a schimba Legea Educatiei prin ordonante de urgenta (OUG), la sfarsitul anului trecut a mai aparut o OUG prin care premierul isi va putea retrage titlul de doctor. In acest caz Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ia act de renuntare printr-un ordin de revocare emis in acest scop. Actul administrativ constatator al titlului stiintific se anuleaza de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro