Ministerul Dezvoltarii, pusculita baronilor PSD: Cum a decis Shhaideh impartirea celor 30 de miliarde de lei din PNDL 2

Ministerul Dezvoltarii Regionale, condus de Sevil Shhaideh, a platit aproape 602 de milioane de lei in teritoriu, intre ianuarie si iunie 2017, in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala 2 (PNDL2). Topul codaselor este completat de Covasna - 392 de milioane de lei, Harghita - 507 milioane si Sibiu (de unde provine presedintele Klaus Iohannis) - 557 de milioane de lei. PNDL 2 a fost infiintat la inceputul acestui an de catre Guvernul Grindeanu, printr-o ordonanta de urgenta, fiind vorba de alocarea a 30 de miliarde de lei pentru 9.500 de obiective de investitii, dintre care 2.500 de crese si gradinite, 2.000 de scoli si 5.000 alte obiective.

acum 37 luni (20 Jul 2017)

Judetele controlate de oamenii lui Liviu Dragnea au primit cei mai multi bani de la Ministerul Dezvoltarii in 2017.

Ministerul Dezvoltarii Regionale, condus de Sevil Shhaideh, a platit aproape 602 de milioane de lei in teritoriu, intre ianuarie si iunie 2017, in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala 2 (PNDL2). Prin acest program urmeaza sa fie platiti in total 30 de miliarde de lei in perioada 2017-2020.

O comparatie intre cele doua statistici scoate la iveala o serie de detalii interesante.

In 2017, cea mai mare suma, de 47,3 milioane de lei a mers catre Judetul Olt, controlat de baronul Paul Stanescu. Acesta este vicepresedinte PSD, fiind unul din oamenii de incredere ai lui Liviu Dragnea. Citeste si: Sotia baronului Paul Stanescu, consilier la Ministerul Educatiei

Fieful liderului PSD, Teleorman, a primit 43,2 milioane de lei. Adrian Gadea, care a condus Consiliul Judetean dupa retragerea lui Liviu Dragnea este, in prezent, secretar de stat chiar la Ministerul Dezvoltarii. In prezent, CJ Telorman este condus de Ionel Danut Cristescu, un alt apropiat al sefului social democrat. Banii pentru stadionul din Alexandria, 55 de milioane de lei, au fost alocati prin alt program, desfasurat prin Compania Nationala de Investitii.

Podiumul este completat de Giurgiu, judetul controlat de presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, catre care au fost dirijate 30,8 milioane de lei. Recent, acesta s-a distantat de Dragnea, afirmand ca nu este de acord cu instalarea lui Mihai Tudose ca premier. Judetul Buzau a obtinut, in aceeasi perioada, 27,9 milioane de lei.

Suceava, pe primul loc pana in 2020

De mentionat ca, odata cu instalarea Guvernului Mihai Tudose, prioritatile par sa se fi schimbat. Astfel, PNDL 2 este un program esalonat pe patru ani de zile, pentru care s-au alocat 30 de miliarde de lei. Potrivit listei obiectivelor aprobate pentru 2017-2020, facuta publica miercuri de Ministerul Dezv... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro