Ministerul Culturii este decis sa separe Opera de Opereta si sa taie astfel "nodul gordian"

Ministerul Culturii este decis sa separe Opera de Opereta si sa taie astfel

In documentul elaborat de minister se arata si ca separarea manageriala a domeniului operei si baletului, pe de o parte, de cel al operetei si al musicalului, de cealalta parte, va aduce o serie de avantaje din punct de vedere economic.

acum 88 luni (19 Jul 2016)

Prin acest proiect, se impune reorganizarea Operei Nationale Bucuresti si reinfiintarea Teatrului National de Opereta si Musical "Ion Dacian".

In urma reorganizarii, se arata in nota de fundamentare elaborata de Ministerul Culturii, s-a constatat ca functionarea Operei in aceasta formula organizatorica nu a fost in masura sa creasca eficienta activitatii si nici sa reduca cheltuielile de functionare.

Totodata, s-a constatat o diminuare semnificativa a repertoriului de stagiune, a spectacolelor de opereta, dar si a celor de opera si de balet fata de stagiunile anterioare reorganizarii.

Reorganizarea celor doua institutii este necesara si oportuna din punct de vedere artistic, din punct de vedere al managementului resurselor, cat si al imaginii acestor institutii, pe plan national si international.

Un alt beneficiu este legat de dezvoltarea resursei umane artistice, care, prin aceasta separare institutionala, va avea ocazia sa isi dezvolte repertoriul si sa isi diversifice activitatea, fiind astfel garantata excelenta si performanta artistica.

In documentul elaborat de minister se arata si ca separarea manageriala a domeniului operei si baletului, pe de o parte, de cel al operetei si al musicalului, de cealalta parte, va aduce o serie de avantaje din punct de vedere economic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro