Ministerul Apararii isi prezinta bilantul pentru anul 2016. Klaus Iohannis: Un stat capata credibilitate strategica internationala daca are o armata puternica

"Susținem cu seriozitate obiectivele care vizează consolidarea capacității de apărare națională, transformarea, modernizarea și dotarea corespunzătoare a Forțelor Armate Romane, dezvoltarea capabilităților pentru contracararea eficientă a amenințărilor asimetrice și hibride, intensificarea dimensiunii de securitate a parteneriatelor strategice, respectiv a Parteneriatului Strategic cu SUA, prin consolidarea cooperării in domeniul militar, inclusiv pe teritoriul național și in regiunea Mării Negre, creșterea interoperabilității cu forțele aliate și partenere din cadrul NATO și intensificarea participării la misiunile și operațiile din zonele de interes strategic pentru Romania", a afirmat Grindeanu, la bilanțul MApN pe 2016.

acum 81 luni (28 Feb 2017)

Ministerul Apărării Naționale iși prezintă public, marți, bilanțul activității sale pentru anul 2016.La acțiune asistă președintele Klaus Iohannis și premierul Sorin Grindeanu.

UPDATE 12.00: Prim-ministrul Romaniei, Sorin Grindeanu, a declarat, la bilanţul activităţii MApN pe 2016, că Guvernul va susţine "cu seriozitate" obiectivele privind consolidarea capacității de apărare națională.

"Susținem cu seriozitate obiectivele care vizează consolidarea capacității de apărare națională, transformarea, modernizarea și dotarea corespunzătoare a Forțelor Armate Romane, dezvoltarea capabilităților pentru contracararea eficientă a amenințărilor asimetrice și hibride, intensificarea dimensiunii de securitate a parteneriatelor strategice, respectiv a Parteneriatului Strategic cu SUA, prin consolidarea cooperării in domeniul militar, inclusiv pe teritoriul național și in regiunea Mării Negre, creșterea interoperabilității cu forțele aliate și partenere din cadrul NATO și intensificarea participării la misiunile și operațiile din zonele de interes strategic pentru Romania", a afirmat Grindeanu, la bilanțul MApN pe 2016. Avem nevoie de o armată bine instruită. In acest context, doresc să transmit intreaga mea apreciere faţă de eforturile depuse de această instituţie.

Şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că realizările Ministrului Apărării din 2016 au consolidat statutul Romaniei la nivel internaţional.

"Trebuie avută in vedere stimularea industriei de apărare prin producția autohtonă in raport cu necesitățile și cerințele Armatei la standardele de calitate impuse, precum și creșterea gradului de incredere a populației in capacitatea proprie a țării noastre de a avea o reacție solidă in fața unor provocări ostile și complexe de tip hibrid sau pentru contracararea unor amenințări de tip asimetric. (...) 2% din PIB reprezintă doar minimum ce tre... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro